Efter syndfloden af Kassandra Montag

Efter syndfloden af Kassandra Montag

28.05.20
"Efter syndfloden" er en roman om overlevelse, håb og kærlighed, i en verden hvor den stærkes ret gælder.

100 år ude i fremtiden er verden forandret. Klimaændringer har ført til forhøjet vandstand over hele kloden, så nu lever de overlevende i kolonier på de bjergtinder, der stadig stikker op af vandet, eller på havet. Vi følger Myra og hendes 7-årige datter, der bor på havet i deres båd Bird.

Jeg blev hurtigt opslugt af historien, der udspiller sig efter katastrofen har ramt. Vi hører kun i få og spredte erindringsglimt om tiden før. I stedet følger vi den nye hverdag, hvor Myra kæmper for at skaffe mad til Pearl og lærer hende at overleve.

Den nye verden er et farligt sted. Piratbander hærger, og risikoen for at ende på et avlsskib eller blive slave er høj. Myra stoler ikke på nogen, og hun vil gøre alt for at holde Pearl i sikkerhed. Men samtidig har hun et håb om at finde sin ældste datter, Row, som blev taget fra hende, mens hun ventede Pearl.

Jeg følte mig godt underholdt af "Efter syndfloden". Beskrivelsen af den nye verden er vellykket, og jeg kan også godt lide Myra. På den ene side er hun stædig og blind for alt andet end det, hun ønsker, og på den anden side er hun stærk og modig, og vil gøre alt for dem hun holder af. Hun er ikke nødvendigvis let at elske, men hun er ægte.

Er du til smukke og grumme post-apokalyptiske fortællinger? Så er "Efter syndfloden" et godt bud.

Materialer