Spørgsmålstegn
Foto af Olya Kobruseva fra Pexels

De helt store spørgsmål

28.04.22
Se eller gense litteratursalonen, hvor vi lægger arm med de helt store spørgsmål

Litteratursalonen den 28. april med Janus og Jette handlede om de helt store spørgsmål.

Vi kan godt lide at læse – og vi kan godt lide at læse mange forskellige ting. For litteraturen KAN mange forskellige ting. Nogle gange vil man have små, underspillede bøger, nogle gange vil man have socialrealisme, nogle gange vil man have krimier, nogle gange vil man have historiske romaner, der er ved at drukne i al den research, som forfatteren har gjort. Men ikke i denne litteratursalon - her skal vi have de store armbevægelser frem.

Her snakker vi ikke om ”hvem myrdede mon grevinden” eller ”Vil han nogensinde indse, at han elsker mig” eller ”hvad skal vi have til aftensmad”. Nej, her snakker vi spørgsmål om vores rolle i verden, hvem vi er som mennesker, ja, selve virkelighedens natur.
Det er nogle spørgsmål, som det er værd at slås med. Og som der kan komme gode bøger ud af. Og det er dem, vi har fundet frem til jer i dag. Så der bliver ingen Helle Helle eller Jussi Adler Olsen eller Leonora Christine Skov – til gengæld bliver der nogle romaner, som kan få jer til at se verden et nyt sted fra.

Og fælles for dem, synes jeg, er, at de tør starte med ét spørgsmål, det største spørgsmål: HVAD NU HVIS? Hvad nu hvis tingene var anderledes. Hvad nu hvis vi prøvede. Hvad nu hvis vi ikke gjorde. Hvad nu hvis vi tog fejl – eller havde ret.

Det er, hvad det skal handle om – og vi har delt det op i nogle temaer – seks stykker, hvor vi vil anbefale lidt bøger indenfor hver af dem.

Du kan finde optagelsen af Litteratursalonen på Youtube.

Herunder kan du finde de omtalte bøger.

Kvinder
 

Historien

Teknologi

Virkeligheden

Klima

Civilisationens undergang