Danskerheld af Henriette E. Møller

Danskerheld af Henriette E. Møller

07.11.14
Danmark er i krig, og selv om vi er rigtig mange heldige danskere, som kan få lov til at blive herhjemme i det fredelige Danmark, så er der mange udsendte danske soldater på mission.

Henriette E. Møller har skrevet en roman om Laura,  - en af de danske soldater, der er udsendt på mission i Irak. Laura har haft svært ved at finde et ståsted i livet, og først da hun valgte at prøve kræfter med militærlivet følte hun mening i tilværelsen.

Henriette E. Møller krydsklipper mellem hverdagsbeskrivelser i Randers og hverdagslivet i Camp Einherjer i Irak. Den kedelige trygge tilværelse med fredagshygge og lys på bordet i hyggelig snak med den gravide veninde bliver  sat overfor det stressende liv i lejren, hvor nattesøvnen afbrydes konstant og angsten aldrig slipper sit tag. Livet med inaktiv venten i 45 graders varme med sand, dårlig mad og uhygiejniske toiletforhold.

Det er en vigtig roman, Henriette E. Møller her har skrevet. Der er ikke skrevet meget fiktion om danske soldaters deltagelse i de nye krige, og det helt særlige ved denne bog er, at der er fokus på kvindeliv og hverdagsliv.

Materialer