Aminas breve af Jonas T. Bengtsson

Aminas breve af Jonas T. Bengtsson

05.11.14
Romanen udvikler sig som en slags Københavner-roadmovie, hvor vi støder på narkomaner, tiggere, alkoholikere, hjemløse, kriminelle indvandrere og andre psykiatriske patienter.

Janus er netop udskrevet fra 4 års indlæggelse på et psykiatrisk hospital. Han har fået tildelt diagnosen skizofren paranoid, og han har kæmpet en hård kamp for at opføre sig så normalt, at han kunne blive udskrevet.

Sygdommen brød ud mens han gik i gymnasiet, og den eneste livsline han haft til den normale verden uden for hospitalets mure, har været kontakten til Amina. Amina er en kurdisk-dansk pige, som Janus har brevvekslet med siden han forlod gymnasiet. Pludselig ophører strømmen af breve fra Amina, og Janus sætter sig for at finde ud af hvad der er sket med hende.

Janus flytter ind i sin yuppie-brors fine trendy Østerbro lejlighed, og med det udgangspunkt bevæger han sig rundt i København på jagt efter Amina. Romanen udvikler sig som en slags Københavner-roadmovie, hvor vi støder på narkomaner, tiggere, alkoholikere, hjemløse, kriminelle indvandrere og andre psykiatriske patienter.

Det er usentimeltal, medrivende, vedkommende og rå realisme.

Materialer