Ravnene af Thomas Bannerhed

Ravnene af Thomas Bannerhed

10.11.14
Romanen foregår i slutningen af 70'erne i Småland i Sverige, langt fra idyllisk Astrid Lindgren-land.

Klas tager ud i skoven og kigger på fugle, så snart han kan se sit snit til det. På den måde undgår han at blive konfronteret med faderens dæmoniske
sortsyn, hvor snudebiller, svamp og tørke invaderer jorden omkring det lille fattige husmandssted.

Romanen foregår i slutningen af 70'erne i Småland i Sverige, langt fra idyllisk Astrid Lindgren-land. Den lille familie, som består af far Agne, mor, lillebror og hovedpersonen 12-årige Klas, er i konstant fare for sammenbrud på grund af faderens voldsomme og nedbrydende depressioner.

Thomas Bannerhed debuterer med denne roman, og det er en bemærkelsesværdigt fremragende psykologisk beskrivelse af et ekstremt vanskeligt far-søn forhold. Klas er ualmindelig godt begavet, og han vil hellere tilbringe sin dage med næsen i en bog end hjælpe faderen med arbejdet på gården. Presset, forventningerne og den dårlige samvittighed er ødelæggende for Klas, og han flygter ind i sin fugleverden.

Sproget er blomstrende og billedrigt, og alt i alt er det ikke overraskende at Thomas Bannerhed modtog den svenske forlæggerforenings litteraturpris, Augustprisen for denne debut.

Materialer