...men hvad skal jeg så lave NU!?!

Har du også svært ved at finde balancen mellem hjemmeskole, hjemmearbejde og børnepasning? Her er nogle forslag til online tilbud, der kan holde hjernen og fantasien i gang hos børn og unge, når du hører det uundgåelige: Men hvad skal jeg så lave nu?!?!?

Landets skoler er lige nu lukkede, og det kan altså godt give nogle udfordringer, at skulle lege lærer og hjælpe sine børn med lektier, måske passe og aktivere mindre børn - og en hund? Mens man måske selv skal arbejde hjemmefra? Når lektierne fra skolen er lavet, kan det godt blive svært, at finde på aktiviteter og indhold til resten af dagen - i hvert fald hvis man stadig gerne vil have, at børnene lærer noget og får udfordret fantasien. 

Noget til hjernen og fantasien -  og til afslapning
Selv om der er noget fint i det at være tæt sammen, tale sammen, tegne samme, lave mad sammen, har vi også brug for at der sker noget andet - og måske har de voksne brug for arbejdsro? Herunder præsenterer vi nogle af de gratis tilbud, der kan sikre, at hjernen og fantasien holdes i gang. Go' fornøjelse.


Live undervisning på Sofaskolen!

Egmonst undervisningsforlag Alinea tilbyder med Sofaskolen en gratis virtuel undervisning i dansk og matematik til alle elever i grundskolen. Du skal bruge dit barns UNI-Login til at få adgang til undervisningsmaterialet. Læs mere og kom i skole lige her:
https://www.alinea.dk/sofaskolen

----------


Gratis børnebøger - ja, da!

Gratisbørnebøger.dk holder åbent, når skolerne lukker. Så kan du stadig læse sjove, spændende og uhyggelige bøger hjemme i stuen. Se udvalget lige her:
https://gratisborneboger.wordpress.com/

----------


Inspirerende booktalk fra dine bibliotekarer - lige her!

Savner du os? Selvfølgelig gør du det! Men vi er lige her. Klar med digitale booktalks for 5.-6. klasse elever. Anna, Anne og Louise guider dig til store, sjove, mystiske og uhyggelige læseoplevelser. Og alle bøgerne findes på eReolen:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL3i4dNs4zCkRGbzdS1s8HXVrwNt3sXTRo
----------


 

Masser af læseoplevelser på eReolen GO!

Vores allesammens digitale bibliotek er smækfyldt med både bøger til dine ører og e-bøger. Se det store udvalg ige her:
https://ereolengo.dk/

----------

 

Komikere læser børnebøger

Det lille baggårdsteater Magistraten i Silkeborg tilbyder fra på mandag daglige højtlæsninger af børnebøger via livestreaming på Facebook – og planen er at fortsætte, så længe Danmark er lukket ned. Bøgerne læses højt af en række komikere som blandt andre Sebastian Dorset, Thomas Wivel og Jakob Svendsen – og listen opdateres løbende.
Magistraten på Facebook

----------


Film for børn og unge

Bibliotekernes streamingtjeneste, Filmstriben.dk, er et skatkammer af stærke, sjove, søde og spændende film for børn og unge. Tjek udvalget og se film lige nu: 
https://fjernleje.filmstriben.dk/

----------


Højtlæsning med Katrine Bille fra DRs Ramasjang

For at hjælpe børnefamilierne, og sprede hygge og læselyst i de mange hjem, læser jeg, Katrine Bille højt af forskellige børnebøger LIVE på facebook fra min profil, alle hverdage kl. 13.00. Der er allerede tusindvis af seere, som kigger med hver dag, i de ca. 30 minutter, som højtlæsningen varer. 
https://www.facebook.com/events/640034970123181/

----------

Lær dit barn (og dig selv) at programmere

Scratch er et værktøj der er udviklet til at lære børn om programmering. Lige som hvis man bygger med legoklodser, kan bidder af computerkode sættes sammen, så man kan lave sine egne spil, interaktive historier og film. Der er selvfølgelig tale om et forsimplet programmeringssprog, men mulighederne er alligevel store og det hele er sat op på en måde der inviterer til kreativ udfoldelse. Netop fordi fokus er på det kreative udtryk, er scratch et rigtig sjovt sted at lære om programmering - både for børn og voksne.

Scratch er udviklet af  Lifelong Kindergarden Group ved MIT (ét af verdens førende universiteter inden for teknologi) og bliver brugt i skoler verden over. Derfor kan det også sagtens tænkes at dit barn allerede kender Scratch - og så er det bare med at finde notesblokken frem, for så kan du sikkert lære en masse af dit barn! Fortvivl dog ej, hvis hverken du eller dit barn har forudgående kendskab til programmering. Når I starter jeres første program vil I finde en kort intro-video så I kan komme godt i gang.

Det vigtigste er at huske: Find dit indre legebarn frem - og hvis det ikke virker, så prøv igen. 

----------

Andre tilbud:

Forlaget Clio
Der er fri adgang til alle portaler på
https://www.clio.me/dk/

Hr. Klogemand.dk
Hr. Klogemand har gjort vores “20 minutters matematik om dagen” GRATIS de næste 2 uger – både for skoler og forældre. Der er nye opgaver hver dag kl. 9:00 
https://hrklogemand.dk/vare/matematik-paa-abonnement/

Grammatip.dk
Hvis der skal trænes grammatik – og det skal der – så gå ind på denne side
https://www.grammatip.com/blog/grammatip-hjemmefra

Code.org
En side hvor børn kan lære om programmering.
Det er lavet nemt og pædagogisk og er relevant i forbindelse med flere fag i skolen.
https://code.org/

 

 

Tak til Herning Bibliotekerne for inspiration.