...men hvad skal jeg så lave NU!?!

Har du også svært ved at finde balancen mellem hjemmeskole, hjemmearbejde og børnepasning? Her er nogle forslag til online tilbud, der kan holde hjernen og fantasien i gang hos børn og unge, når du hører det uundgåelige: Men hvad skal jeg så lave nu?!?!?

Landets skoler er lige nu lukkede, og det kan altså godt give nogle udfordringer, at skulle lege lærer og hjælpe sine børn med lektier, måske passe og aktivere mindre børn - og en hund? Altsammen mens man måske selv skal arbejde hjemmefra? Når lektierne fra skolen er lavet, kan det godt blive svært, at finde på aktiviteter og fornuftig indhold til resten af dagen - i hvert fald hvis man stadig gerne vil have, at børnene lærer noget og får udfordret fantasien. 

Noget til hjernen og fantasien -  og til afslapning
Selv om der er noget fint i det at være tæt sammen, tale sammen, tegne samme, lave mad sammen, har vi også brug for at der sker noget andet - og måske har de voksne brug for arbejdsro? Herunder præsenterer vi nogle af de gratis tilbud, der kan sikre, at hjernen og fantasien holdes i gang. Go' fornøjelse.


Jazzbio.dk og BI BOB the BEE... 

...er Aarhus Jazz Orchestras bidrag til hjemmeskolen i forbindelse med COVID19-nedlukning. I syv videoer kan hele familien lære om jazz og musikinstrumenter, tegneteknikker og følge bien Bobs eventyr:  https://www.jazzbio.dk/om-jazzbio

----------


Red Barnet: 10 aktiviteter til familiehygge

Gode forslag til hvordan man kan lave hyggelige ting sammen i familien:
https://redbarnet.dk/corona/10-aktiviteter-til-familiehygge/

----------


Stream film på nettet

I disse COVID-19 tider skal vi jo så vidt muligt holde os hjemme. Heldigvis findes der en masse spændende streamingtjenester, hvis tiden bliver lidt lang.
https://horsensbibliotek.dk/nyheder/filmtips/stream-film-paa-nettet

----------


Red Barnet: Karantæne-karate for hjernen – 10 aktiviteter til læring i familien

Her finder I forslag til relativt simple aktiviteter, som I kan lave sammen i familien. Læs mere her: 
https://redbarnet.dk/corona/10-aktiviteter-til-laering-i-familien/

----------


Origami, fingerstrik, dansestudie eller oprydning? Hvad kan man lave, når man er hjemme?

Hvis du er i tvivl kan du få gode råd til aktiviteter på DRs side om sjove, nyttige eller kedelige hjemmeaktiviteter.*
https://www.dr.dk/nyheder/webfeature/corona-hjemme-aktiviteter

----------


Live undervisning på Sofaskolen!

Egmonst undervisningsforlag Alinea tilbyder med Sofaskolen en gratis virtuel undervisning i dansk og matematik til alle elever i grundskolen. Du skal bruge dit barns UNI-Login til at få adgang til undervisningsmaterialet. Læs mere og kom i skole lige her:
https://www.alinea.dk/sofaskolen

----------


Inspirerende booktalk fra dine bibliotekarer - lige her!

Savner du os? Selvfølgelig gør du det! Men vi er lige her. Klar med digitale booktalks for 5.-6. klasse elever. Anna, Anne og Louise guider dig til store, sjove, mystiske og uhyggelige læseoplevelser. Og alle bøgerne findes på eReolen:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL3i4dNs4zCkRGbzdS1s8HXVrwNt3sXTRo
----------


 

Masser af læseoplevelser på eReolen GO!

Vores allesammens digitale bibliotek er smækfyldt med både bøger til dine ører og e-bøger. Se det store udvalg ige her:
https://ereolengo.dk/

----------


Film for børn og unge

Bibliotekernes streamingtjeneste, Filmstriben.dk, er et skatkammer af stærke, sjove, søde og spændende film for børn og unge. Tjek udvalget og se film lige nu: 
https://fjernleje.filmstriben.dk/

----------


Coding Pirates: Her er alle online aktiviteterne til børn og unge

Coding Pirates har i samarbejde med Medierådet i forbindelse med nedlukningen i foråret 2020 lavet en oversigt over online tilbud for børn og unge.
https://codingpirates.dk/oversigt-her-er-alle-online-aktiviteterne-til-boern-og-unge/

----------

Lær dit barn (og dig selv) at programmere

Scratch er et værktøj der er udviklet til at lære børn om programmering. Lige som hvis man bygger med legoklodser, kan bidder af computerkode sættes sammen, så man kan lave sine egne spil, interaktive historier og film. Der er selvfølgelig tale om et forsimplet programmeringssprog, men mulighederne er alligevel store og det hele er sat op på en måde der inviterer til kreativ udfoldelse. Netop fordi fokus er på det kreative udtryk, er scratch et rigtig sjovt sted at lære om programmering - både for børn og voksne.

Scratch er udviklet af  Lifelong Kindergarden Group ved MIT (ét af verdens førende universiteter inden for teknologi) og bliver brugt i skoler verden over. Derfor kan det også sagtens tænkes at dit barn allerede kender Scratch - og så er det bare med at finde notesblokken frem, for så kan du sikkert lære en masse af dit barn! Fortvivl dog ej, hvis hverken du eller dit barn har forudgående kendskab til programmering. Når I starter jeres første program vil I finde en kort intro-video så I kan komme godt i gang.

Spil skak - det er både sjovt og lærerigt

Dansk skoleskak har de sidste år arbejdet intenst på at lave en undervisningsportal, som skolebørn kan tilgå via deres unilogin. Og her er både opgaver, mulighed for at spille og lære reglerne helt fra bunden gennem en sjov serie af videoer. Derfor...

Tag skak i brug som et redskab, der kan løsne op for hjemmeskolingen på en sjov og lærerig måde. Den er et godt supplement til matematikken såvel som den gode snak - og så er det bare SJOVT!

Klik her og find en artikel, der fortæller dig om, hvordan du kommer i gang.

SKAK!

Det vigtigste er at huske: Find dit indre legebarn frem - og hvis det ikke virker, så prøv igen. 

----------

Andre tilbud:Forlaget Clio
Der er fri adgang til alle portaler på
https://www.clio.me/dk/

Code.org
En side hvor børn kan lære om programmering.
Det er lavet nemt og pædagogisk og er relevant i forbindelse med flere fag i skolen.
https://code.org/

Tak til Herning Bibliotekerne for inspiration.

Fotos: Pixaby & Pexels