Vi tog op med mor af Karin Smirnoff

12.08.21
Jana Kippo, som vi lærte at kende i romanen ”Jeg tog ned til Bror”, er rejst til Kukkujärvi i det nordligste Sverige på grænsen til Finland.

Janas og Brors mor er død og hun har ønsket at blive begravet i sin barndoms landsby.

Tvillingerne bliver mødt af et lukket og omklamrende samfund, hvor en religiøs sekt styrer borgernes liv. Bror tiltrækkes af de faste regler og fællesskabet, men Jana kæmper for at frigøre sig fra slægten. Sekten er stærkt kvindefjendsk og ledes af en psykopat-præst, som blot viderefører sektens traditioner med fysisk og psykisk vold, incest og massiv undertrykkelse.

I et fuldstændig nedbarberet sprog fortæller Karin Smirnoff om Janas kærlighedsløse liv blandt mange fætre og kusiner. Sproget skal man lige vænne sig til, fordi alle navne er skrevet ud i et med små bogstaver. Det er korte sætninger uden kommatering. Et barsk og råt sprog som understreger handlingen.

Da jeg først fik hul på denne 2. del, slap jeg næsten ikke bogen igen, før sidste side var vendt, - og oh rædsel den slutter med en cliffhanger så spændende som en actionfilm. Jeg håber sørme at de hurtigt får oversat 3. del, for det er næsten ikke til at vente på.

Materialer