Forside til bogen Mordet på kommandanten - en ide viser sig af Haruki Murakami

Mordet på kommandanten - en ide viser sig af Haruki Murakami

21.11.18
Lad dig suge ind i dette klassiske Murakami-univers sammen med Kommandanten.

En fraskilt 36-årig portrætmaler bosætter sig i et afsides beliggende hus i bjergene. Han har lånt huset af en bekendt, og snart eskalerer mystiske løjer i bedste Murakami-stil.

Der kommer uventede lyde fra loftet, og der finder han en levende ugle og et mystisk grundigt indpakket maleri. Maleriet er smukt og dygtigt udført i den traditionelle japanske nihonga-stil af en tidligere ejer af huset. Maleriet har titlen ”Mordet på kommandanten”, - deraf titlen på romanen. Samtidig med at det dragende maleri bliver pakket ud og kommer ned fra loftet begynder der at lyde klokkeklang om natten.

Portrætmaleren, vores hovedperson, får kontakt med en rigmand, som bor luksuriøst i en pragtvilla tæt på.  spørger om han vil male et portræt af ham. Omstændeligt og med en masse omsvøb kommer aftalen i stand, og straks derefter udvikler historien sig. Lag på lag bygger Murakami sin fortælling op, med flere og flere ”tilfældige” sammentræf og magiske hændelser.

Dette bind er blot 1. del i en serie, og først på allersidste side kommer der en ”cliffhanger”, som får læseren til at hænge på. Jeg har læst flere romaner af Haruki Murakami. Jeg synes ”Mordet på kommandanten” er en helt klassisk Murakami, - interessant og underholdende. Men jeg synes også at den er ret langsom i optrækket og en lille smule kedelig. Min favorit er stadig ”Kafka på stranden” med de talende katte.

Materialer