Kunsten at dø af Anna Grue

Kunsten at dø af Anna Grue

18.11.14
Veloplagt, sarkastisk spids og rapt raffineret.

Billedhuggeren Kamille Schwerin har alt. Hendes hus er vidunderligt, hendes flotte, velhavende mand elsker hende, og hendes far er en legende inden for dansk litteratur. Intet kan rokke ved hendes lykke. Og dog. En dag bryder ukendte gerningsmænd ind i Kamilles atelier og smadrer et helt års produktion af kunst. På gerningsstedet er Kamilles 83-årige mor efterladt i en blodpøl.

Politiet får mistanke om, at det var Kamille selv, morderne var ude efter, og da hun udsættes for flere mordforsøg og modtager en række trusselsbreve, bliver mistanken til vished. men spor er der ingen af. Efterforskningen står i stampe, og månederne går, uden at den skyldige bliver pågrebet.

Et års tid senere skal privatdetektiven Dan Sommerdahl medvirke i det samme realityshow som Kamille Schwerin. Da kriminal kommissær Flemming Torp finder ud af det, øjner han en chance for at få gåden løst. Men først må han krybe til korset og bede sin gamle ven om hjælp. Og det er ikke helt så nemt, som det lyder...

Noget af det jeg godt kan lide ved Anne Grue er at hendes hovedperson Dan Sommerdal (Kunsten at dø er 3. bog med ham i hovedrollen) er så utiltalende. Hold op hvor han irriterer mig! OG det mener jeg er noget godt, for så er jeg som læser fanget af bogen og det skal man være ikke mindst når vi snakker krimi.

Materialer