Forfattersind af Steen Langstrup

Forfattersind af Steen Langstrup

18.11.21
"Forfattersind" er seneste udgivelse fra Steen Langstrup og endnu en gang går han nye veje og overrasker med noget så usædvanligt som en bevægende fagbog om forfatterlivets svære bagside

I "Forfattersind – interviews og tanker om drømmejobbets bagsider" ser Steen Langstrup nærmere på det at skrive og være forfatter.

Bogen bygger dels på 10 interviews med forskellige forfattere. Nogen kendte Langstrup på forhånd, andre havde han aldrig mødt før. Nogen er selvlærte, andre uddannet på forfatterskolen. Nogen lever fuldtids af deres forfatterskab, andre må arbejde ved siden af. Nogen trives med de mere udadvendte sider af forfattergerningen, andre hader det. Alle er de udvalgt for at vise så bred en tilgang til forfatterlivet så muligt.

Derudover bygger bogen på Langstrups egne erfaringer og tanker om forfatterlivet. I disse ‘mellemkapitler’ som han kalder dem i sin indledning, belyses de svære sider af forfatterlivet, lige fra skattebøvl over klikedannelser i forfattermiljøet og egne indre dæmoner til omverdenens syn på forfattere og forfatterens forhold til forlaget. Hver en sten bliver vendt, og kombinationen af interviews med ‘mellemkapitlerne’ fungerer rigtig godt.

Jeg er imponeret over den åbenhed og ærlighed Langstrup og de interviewede forfattere lægger for dagen. Emnerne i bogen er jo hjerteblod for dem. Men også de hemmelige følelser og tanker vi ikke engang altid har lyst til at erkende overfor os selv, lægger de åbent frem. Deres sårbarhed er en af bogens store styrker.

"Forfattersind" fremstår som en helstøbt og indsigtsfuld udgivelse, der både kan bruges som en slags opslagsværk, men som ikke mindst er et nærmest bevægende indblik i en verden, der er fremmed for de fleste af os. Jeg kan varmt anbefale den til alle, der har den mindste interesse i mennesker og menneskesindet. For selvom udgangspunktet er at beskrive forfatterlivet, så er resultatet så meget større.

Materialer