Straf af Håkan Nesser og Paula Polanski

Straf af Håkan Nesser og Paula Polanski

18.08.15
Du bliver ført bag lyset, når du læser denne fremragende psykologiske thriller.

Gad vide hvem Paula Polanski er, spurgte jeg min kollega, som anbefalede mig at læse Håkan Nessers nyeste roman. Tjah, sagde hun med et muntert smil og glimt i øjet. Det finder du nok ud af. Læs den bare, også selv om han åbenbart har skrevet romanen sammen med en anden forfatter.

Den 62-årige forfatter Max Schmeling kæmper med en skriveblokering, og er generelt gået lidt i stå med livet. En dag modtager han et brev fra en gammel skolekammeret ved navn Tibor Schittkowski. Han beder Max om at besøge ham fordi han har brug for hans hjælp. Tibor er uhelbredeligt syg af ALS, og har ikke mange uger tilbage at leve i. Max er ikke ret vild med den ide, men føler alligevel at han bliver nødt til at tage af sted.

Tibor beder max om at læse en lang beretning, som faktisk er hans livshistorie. Han fortæller om et uheldssvangert forhold til en mystisk kvinde, som er i kløerne på en voldelig ægtemand.

Langsomt bliver Max Schmeling trukket ind i en historie som byder på hemmeligheder, mord, skyld og skam. Det er en fuldstændig uforudsigelig roman, som hele tiden åbner nye døre. Hvordan det hænger sammen med Paula Polanski som medforfatter må du selv finde ud af. Læs den bare. Under læsningen kom jeg et øjeblik til at tænke ”Troldmanden” af John Fowles. Læseren bliver ført bag lyset og det er en mageløs mystisk roman.

Materialer