Havets katedral af Ildefonso Falcones

Havets katedral af Ildefonso Falcones

29.10.14
Kulørt historisk roman, hvor handlingen udspiller sig omkring byggeriet af katedralen Santa Maria del Mar i 1300-tallets Barcelona.

Hovedpersonen Arnau Estanyol kommer til Barcelona som 8-årig, hvor han vokser op hos fjerne slægtninge under usle forhold. Vi følger Arnaus liv gennem tykt og tyndt, og får samtidig indblik i tidens normer og regler. Kirkens magt er stor, og middelalderlivet i inkvisitionens skygge for både fattige og rige udfolder sig for læsernes øjne.

Det er en rigtig middelalder-feel-good-roman, hvor helten er så umådelig retskaffen, modig og stærk at det næsten er for meget. Persontegningen er temmelig unuanceret, men handlingsmæssigt sker der noget hele tiden og du får mange historiske facts med i købet.

 Jeg kan bedst sammenligne romanen med Ken Folletts "Jordens søjler", som jeg synes rager op i forhold til Havets katedral. Hvis emnet "Kirkebyggeri i middelalderen" tænder dig som læser, så er der ikke skrevet en bedre roman end Bent Hallers "Det Romanske Hus".  Alt i alt er alle tre romaner god underholdningslitteratur.

Materialer