HjerneRo af Martin Riis Kastrup og Mads Hyldig

En bog om, hvordan du kan slippe tankemylder, bekymringer og overtænkning.

Bogtippet er skrevet af Catharina Busk Andersen

Forfatterne, Martin Riis Kastrup og Mads Hyldig, giver i HjerneRo konkrete øvelser og værktøjer til at tænke mindre med færre bekymringer. De kommer med en løsning på, hvordan du kan give din hjerne en velfortjent pause – for vi kan faktisk godt ændre måden, vi håndterer vores tanker på, så tankefiltret ikke bliver overfyldt.

Forfatterne er begge uddannet psykologer, og så er de stifterne bag Mindcamp. Begge to har haft stress helt tæt på i deres eget liv som hhv. kræftsyg og soldat i Afghanistan. De inddrager både videnskabelige teorier, forskning, men også personlige erfaringer, som kan hjælpe én videre, hvis man selv går rundt med mange bekymringer eller en følelse af at være stresset. De fortæller i bogen, at hjernen som udgangspunkt kan håndtere meget stress i hverdagen, men for at hjernen kan holde til det, så kræver den jævnligt en ro til at genoplade. For at skabe denne ro, så kommer de med fire konkrete øvelser, hvortil de forklarer, hvordan de selv har gjort brug af øvelserne, og hvordan man selv kan inddrage dem i sin egen hverdag.

Jeg vil varmt anbefale bogen, både hvis man mangler hjælp til at håndtere sit tankemylder, men også hvis du er interesseret i, hvordan vores hjerne egentlig fungerer. Det er en meget letlæselig og overskuelig bog trods emnet, og deres beskrivelser af øvelserne gør det nemt at forstå og inddrage i sin hverdag. Jeg sad både undervejs i læsningen, men også efterfølgende med en enorm ro og en klarere forståelse for, hvordan hjernen egentlig fungere, og hvordan vi kan træne den til at lade op i hverdagens hamsterhjul.

Materialer