Det blanke vand af Henning Mortensen

30.10.14
Farlige kvinder ved Furesøens vande, en erotisk dragende overtroisk giftblanderske og en narkolepsiramt, luftig og skrøbelig overklassefrue. Det her er klassisk Henning Mortensen-univers.

Henning Mortensen har hygget sig med at strikke en ny krimi - eller skal vi kalde en Twin Peaks-agtig thriller sammen. Lillian gør sit bedste for at forgifte sin sarte  frue Julia. Julias mand Victor, den stressede, sygemeldte statsembedsmand, lader sig forføre af Lillian. Gartneren Henry, en dejlig  45- årig håndværker med fortid som fremmedlegionær, nyder også godt af Lillians gavmildhed. Hun inviterer på både frikadeller og dessert - ja, i det hele taget alt hvad en mand har godt af.

Jeg er vild med Mortensens sproglige finurligheder, og hans fantastiske krøllede persongalleri. Hvem husker ikke stadig den orgelspillende bagermester fra Hundslund?  Var du også vild med Sondrup-trilogien, kan du helt sikkert få en fremragende læseoplevelse med “Det blanke vand”. Jeg håber der kommer en fortsættelse, så vi kan få afsløret om Julia og Henrys flugt faktisk fører til en fremtid for de to. Måske har vi lov til at håbe på en Furesø-trilogi?

Materialer