Fortidens magt af Sandro Veronesi

Fortidens magt af Sandro Veronesi

28.10.14
En hel række af begivenheder, som alle kredser om begreberne sandhed og løgn, sættes i bevægelse.

Tilfældigt fik jeg taget hul på "Fortidens magt" af den meget anerkendte italienske forfatter Sandro Veronesi. Min daglige småkedelige morgenmotion skulle forsødes med en god historie, og valget faldt på en for mig fuldstændig ukendt titel af en ukendt forfatter.

Romanen handler om en børnebogsforfatter Gianni Orzan, som efter en prisoverrækkelse falder i kløerne på en suspekt mand, der påstår, at hans netop afdøde far var kommunist og KGB-agent. En hel række af begivenheder, som alle kredser om begreberne sandhed og løgn, sættes i bevægelse.

Gianni lever et lykkeligt familieliv med smukke Anna og lille Franscesco. I en sand bevidsthedstrøm vælter ordene ud af Gianni og den helt store oplevelse for mig har været at høre oplæsningen af romanen. Lars Simonsen har indlæst på en helt fabelagtig måde. Jeg lyttede til romanen som en morsom og intellektuel monolog, hvor teksten, stemmen og oplæsningen går op i en højere enhed. Fremragende litteratur kan få selv den mest forhadte motionstur til at blive en fornøjelse. Eller prøv at forsøde de lange bilture med utålmodige børn på bagsædet med gode historier.

Lån "Fortidens magt"

Materialer