For studerende

Her har vi samlet databaser, hjemmesider m.m. til opgaveskrivende.

Biblioteksvagten

Du kan ringe til, chatte med eller maile til biblioteksvagten og få svar på (næsten) alt. Biblioteksvagten.dk drives af biblioteker over hele landet og har åbent uden for bibliotekets normale åbningstid. Se mere her.

”Book en bibliotekar”

Er en service, hvor vi yder hjælp til informationssøgning for dem, der skal skrive en opgave. Man bestiller en tid via hjemmesiden, hvor man også kan læse mere om ordningen.

Databaser – Alle de interessante, med links til resten

Biblioteket har købt adgang til en lang række databaser og services på nettet, som på den måde er blevet gratis for dig at bruge. Herunder tilbyder biblioteket også adgang til musik, film, spil og andet via internettet – det kan du alt sammen finde her.

Det eneste, der kræves for at kunne bruge databaserne, er, at du bor i Horsens Kommune og er oprettet som låner på biblioteket. Du får adgang ved hjælp af dit lånernummer/CPR-nummer og din PINkode.

Lektieronline.dk

Har du brug for en hjælpende hånd med din historie, dansk eller matematik opgave? Så er lektieronline.dk lige noget for dig. På lektieronline sidder der lektier hjælpere klar til at hjælpe dig. Du kan prøve det her, eller læse mere om servicen her. Lektieronline hjælper folkeskole og gymnasie elever. 

Skrivopgave.dk

Ved du ikke, hvordan du skal starte med din opgave? Skrivopgave.dk er stedet, hvor du får styr på informationssøgning, litteraturliste, kildekritik og meget andet.

Legatbogen.dk

Skal du søge legater? Søgemaskinen Legatbogen.dk gør det hurtigt og enkelt at finde legater og fonde.

Studierum

Mangler du fred og ro til at arbejde? Biblioteket har 4 studierum, som du kan reservere. Lokalerne rummer ikke PC, men der er trådløst internet, så man kan tage sin egen pc med. Der er desuden adskillige områder på biblioteket, der kan bruges som studiepladser, bl.a. vores studiezone. Du kan reservere Studierummene her eller ved at kontakte biblioteket.

Trådløst internet

Der er trådløst internet på hele Horsens Bibliotek, så du kan arbejde på din egen pc.