Forside på novellesamlingen "Vinternoveller" af Ingvild H. Rishøj
Forside på novellesamlingen "Vinternoveller" af Ingvild H. Rishøj

Vinternoveller af Ingvild H. Rishøi

30.08.17
Trille sang ”og sådan er der altid et lille lys i mørket det står og blafrer der et sted”. Det kunne være titlen på denne fine lille novellesamling.

Samlingen består af tre noveller, der har det til fælles at de handler om mennesker med meget lidt overskud til at klare hverdagen.

Den første novelle handler om den meget unge mor, der er på vej hjem fra børnehaven med sin datter. De har næsten ingen penge, og datteren har tisset i bukserne. Det er hamrende koldt, og de har kun 40 kr. til alle fornødenheder i weekenden. Den anden novelle handler om en ung far, der netop et kommet ud af fængslet. Han får besøg af sin søn, og vil gerne købe en hovedpude til drengen. Han magter ikke opgaven men får uventet hjælp. Den tredje novelle handler om den 17-årige Rebekka, som en kold vinterdag flygter for at tage hånd om sine små søskende. Opgaven er vanskeligere end Rebekka kunne forstille sig, men også her kommer hjælpen som et lille lys i den mørke vinter.

Mange forfattere har skrevet om det svære liv, og det kan være tungt at læse om de omsorgssvigtede børn. Derfor er det rigtig dejligt at læse denne novellesamling som balancerer fint med positive slutninger uden at kamme over og blive sentimentale. Disse Vinternoveller udstråler varme og sender et budskab om at hjælpen måske er der lige om hjørnet; - ja en tro på det gode i mennesket

Materialer