Arven af Katherine Webb

09.08.17
Trænger du til fuldstændig afslapning og god underholdende læsning, så læs Katherine Webbs romaner.

Katherine Webb debuterede med denne roman ”Arven”, og er siden udkommet på dansk med ”En sang fra fortiden” og nu her i 2017 med ”Det forbudte barn”.

Jeg elsker engelsk romantik, og ser gerne serier som Downton Abbey og Victoria. Jeg elsker også at se filmatiserede Jane Austen-romaner – i folkemunde også lidt humoristisk kaldet ”kyse-romaner”. ”Arven” handler om to søstre Erica og Beth, som arver et gods ved navn Storton Manor. Betingelsen for at de kan arve godset er, at de begge to skal bo der. De har i barndommen tilbragt mange herlige somre på godset med at lege med de lokale børn. Der falder dog en skygge over barndommens venskab fordi deres legekammerat bliver forment adgang til godset af søstrenes mormor. De skal også lege med deres forhadte fætter ved navn Henry, - en rigtig skarnsunge, som pludselig forsvinder. Hvad er der sket med Henry?

I to spor fortælles om søstrenes liv her og nu og om den hemmelighedsfulde fortid. I nutidssporet finder Erica et gammelt fotografi af deres oldemor med et ukendt barn på armen, og sætter sig for at finde ud af hvem barnet er. På den måde udfolder forfatteren en slægts- og familiehistorie fyldt med hemmeligheder og løgne.

Det historiske spor handler om oldemor Carolines liv fra hun som ganske ung vælger at bryde med familiens normer og gifte sig med en amerikaner. Et liv i vildmarken er hvad Carolines mand kan tilbyde, og kan kærligheden overvinde de store forandringer i Carolines privilegerede overklasseliv?

Der er drama for alle pengene, og på et eller andet tidspunkt skal alle hemmelighederne åbenbare sig for os læsere. Historien er vældig godt skruet sammen, og jeg vil ikke tøve et øjeblik med at læse en roman mere af Katherine Webb. Næste gang jeg trænger til ren afslapning og underholdning.

Materialer