Forside til bogen "Den usynlige krig" af Boris Hansen

Anbefaling: Den usynlige krig af Boris Hansen

09.11.22
Jeg vil fortælle om den vildeste og mest mind blowing bog, jeg nogen sinde har læst.

Tilbage i 2019 gik de to danske forfattere, Boris hansen og Nanna Foss, i gang med et vildt projekt: I løbet af 60 uger ville de skrive en bog hver og samtidig dokumentere hele processen, for at folk kunne se, hvordan det egentlig foregår at lave en bog fra første dag ved tasterne til udgivelsesdatoen. Alt det skulle de nå på 60 uger. Man kan stadig se deres videoer og følge deres process på Facebook eller YouTube.

Den bog, som Boris Hansen fik skrevet på de 60 uger, er "den usynlige krig" - og det er en voldsomt fed bog! Plottet er utroligt komplekst, og uanset hvor meget man fortæller, vil man ikke kunne gøre bogen fyldest. Ikke mindst fordi der er mange overraskelser og plottwists, som jeg naturligvis ikke vil afløse. Men jeg gør mit bedste for at beskrive det kort:

Der er opfundet teknologi som gør, at man kan rejse ind i bøger. Denne teknologi er hemmelig og misbruges af store firmaer og diktatoriske stater til at manipulere med uvidende læsere. Derfor har staten ansat teams, som rejser ind i bøger for at styre hovedpersonerne i bøgerne udenom den propaganda, som andre har gemt i handlingen. Er du forvirret? Det er ikke forvirrende, når man læser om det, men tanken er ufatteligt stor og kompleks. Nå, men det slutter slet, slet ikke her. For vores hovedpersoner er netop sådan et team, men et team bestående af en håndfuld let dysfunktionelle personer bl.a. en supersoldat, som har flere stemmer i hovedet og pludselig ikke ved de mest grundlæggende ting om sig selv eller verden omkring sig. Tilsæt så en mislykket mission, som efterlader læseren med en mistanke om, at noget er helt, helt galt. Og så kan jeg faktisk ikke sige ret mere uden at afsløre for meget.

Men én ting, jeg kan sige, er, at bogen stiger voldsomt i spænding. Den første del af bogen var jeg kun let interesseret og tænkte, at det måske ikke var nødvendigt at skrive så tyk en bog om dét – for bogen er virkelig tyk! Men da jeg kom til anden del af bogen, hvor teamet bliver sendt ud på deres anden mission, rykkede jeg ret langt ud på sædet. Og da jeg læste den tredje og sidste del af bogen, kunne jeg næsten ikke holde spændingen ud.

Bogen står i ungdomsafdelingen, men sproget er ret voksent og vil egne sig godt til voksne læsere af gys, fantasy og sci-fi.

Der er netop udkommet en 2’er i serien – hvilket er meget tiltrængt, for første bog slutter med nogle løse tråde, som bestemt ikke har godt af at være løse for længe… Så hvis du er klar til en virkelig spændende læsning, så grib fat i Boris Hansens ”Tavse verdener”-serie! Den første bog i serien hedder ”Den usynlige krig”.

Materialer