Glæd dig til 2022: Nye børne- og ungdomsbøger på vej!

01.12.21
Går du og venter på et nyt bind i din yndlingsserie? Eller bare på at der kommer en ny, fantastisk bog, som vælter dig helt omkuld? Måske er den bog på vej... Læs med her

Til de yngste

Krageøen af Astrid Lindgren

I 2020 blev et uddrag af Krageøen udgivet som en selvstendig billedbog. Den var smukt og sødt illustreret af Marie Thore Nilsson. I 2022 udgiver Gyldendal endnu en billedbog med et lille uddrag af Krageøen.

Jeg fik selv læst Krageøen højt som barn, og glæder mig meget til at mine børn bliver store nok. I mellemtiden glæder jeg mig over at kunne snyde lidt, ved at gå tidligt i gang med de små bileldbogsuddrag.

Alfons Åberg - Vi er venner af Annette Voigt

Allerede før Gunilla Bergströms død var andre forfattere begyndt at skrive bøger om den populære figur, Alfons Åberg. Her kommer endnu sådan en bog - denne gang er det en papbog med pop op-effekter for de alle yngste børn, der kan blive introduceret til Alfons Åberg allerede fra 1-års alderen.

Til de mellemste

Ildfuglens hær af Trine Appel

Er du til fantasy, så skal du have fat i andet bind i trilogien "Ildfuglen", som handler om Mark og hans familie - og om mystiske begivenheder, som knytter familien til noget, som skete tilbage i middelalderen.

Nattens Dronning af Eva Frantz

Det lyder som en stemningsfuld variation over Phantom of the Opera, for bogen handler om 12-årige Viktor, hvis mor optræder på et teater i starten af 1900-tallet. Men der foregår noget mærkeligt på teateret: De kvinder, som spiller samme rolle som Viktors mor, kommer altid ud for slemme uheld, og der er en mærkelig stemme på teaterets mørke gange... 

Pigerne fra stjernedalen - dagbogens hemmelighed af Mille Gori

Motor Mille udgiver endnu en bog om pigerne Nete og Nola og deres families tilknytning til cirkus. Denne gang læser pigerne i en gammel dagbog og finder ud af noget meget vigtigt om en meget berømt diamant. Højtlæsning fra ca. 6 år.

Iqbal Farooq vender tilbage af Manu Sareen

Tja, behøver jeg sige mere???

Trine Loppelil Sørøverhjerte 2 - mystiskøen af Majken Fosgerau Salomonsen

Trines mor er sørøver, Trines far har et loppecirkus, og Trine synes det er svært ikke at ligne de andre børn. Det bliver ikke bedre her i anden bog, da der er "tag med dine forældre på arbejde"-dag i klassen... Højtlæsning fra ca 6 år.

Til de unge

Ready player two af Ernest Cline

Uanset om du har læst bogen (den er tyk!) eller set filmen, så har du fulgt Wade igennem noget af en kamp for at vinde rettighederne til spillet OASIS. Men nu fortsætter historien!!! Få dage efter at Wade har vunder kampen om OASIS, opdager han noget nyt: OASIS kan blive endnu mere fantastisk. Og farligt. Wade skal bare liiiiige klare endnu en udfordring...

Au pair af Kim Fupz Aakeson og Sanne Munk Jensen

Tja, Kim Fupz' bøger er altid værd at læse... Denne gang handler det om Irene, som kommer fra Ribe, men som bliver tilbudt et job som au pair for en familie i Hellerup. Det er Irenes drøm at bo i sådan et lækkert hus, med en smart, velhavende familie og en lækker bil. Men alting kommer jo med en pris...

Sanne Munk Jensen fortæller, at den var været utroligt sjov at skrive. Så jeg er lidt forvirret over signalerne: Måske er den en slags sjov, krimiagtig og halvalvorlig ungdombog??? I hvert fald er jeg nysgerrig nok til at skulle have fingrene i den, når den udkommer.