Programmet for Krimimessen 2024 er løsladt!

07.02.24
Krimimessen 2024 er LIG en oplevelse ”på livstid” bag Fængslets mure

Over to dage i det spæde forår i marts vil tusindvis af begejstrede krimifans flokkes til Horsens og samles indenfor Fængslets mure til årets enestående krimievent – Krimimessen.

Messen har gennem snart 22 år været et fast højdepunkt i kalenderen for alle med hang til mysterier, spænding og bloddryppende historier.

Det er en weekend med en unik atmosfære, hvor læsere, forfattere og eksperter samles om en dødsikker fælles passion, nemlig krimigenren.

I år er ingen undtagelse for i dagene d. 16.- 17. marts når dørene åbnes til årets krimimesse, vil deltagerne få en helt særlig mulighed for at komme tættere på deres danske og udenlandske favoritforfattere. Og blandt andet høre om, hvordan man skruer et solidt, stemningsfuldt og overraskende plot sammen, der efterlader læseren med høj puls og hungrende efter mere.

Mød forfattere som Arne Dahl, Elly Griffiths, Stacy Willingham, Kim Leine, Jesper Stein, Lone Theils, Michael Katz Krefeld, Katrine Engberg og mange flere. Og så er den norske succesforfatter Jo Nesbø med os live fra Oslo til et interview.

Adgang til en lukket verden

Der er også mulighed for at komme med helt ind bag afspærringstapet og høre virkelighedens eksperter fortælle om blandt andet drabet der startede bandekrigen, efterforskningsmetoder, retsmedicin, tænder og kæber, DNA-spor og slægtsforskning samt om dom og retfærdighed i retssalen. Mød nogle af landets førende eksperter indenfor områderne.

Krimifest og fejring

Krimimessen er LIG en fælles fejring af genren og i år kan publikum også opleve flere kriminelle jubilæer. Vi sætter f.eks. spot på scenen når Leif Davidsen fortæller om sine 40 år som spændingsforfatter og vi hylder Sara Blædels 20 år med Louise Rick-serien.

Ingen fejring uden priser. For der er garanteret spænding til sidste sekund når Det Danske Kriminalakademi og Dansk Horror Selskab traditionen tro uddeler deres priser på Krimimessen. Det samme gælder naturligvis for Krimimessens Publikumspris, som i år uddeles for 8. gang.

Ét fælles udgangspunkt for gode oplevelser

Udvalget er stort på Krimimessen 2024. Både i messeområdet med uimodståelige gode tilbud men også på scenerne når krimiens DNA trækker tråde fra interviews, samtaler, foredrag, podcasts, tv-serier, og hvor det hele ender i en kærlighed til krimien i alle dens afskygninger. Krimimessen er ikke bare en begivenhed – det er et genrefællesskab med oplevelser for livet.

Programmet er udkommet. Se det på www.krimimessen.dk og følg Krimimessen på Facebook og Instagram. Horsens Kommunes Biblioteker er arrangør af Krimimessen.