Ugens film fra Horsens bibliotek

Trænger du til inspiration til gode film?

Hver lørdag fortæller ansatte på Horsens bibliotek om film og tv-serier, du bare ikke må gå glip af. Det kan være sjove film, uhyggelige film, film fra andre lande eller dokumentarfilm. Fælles er, at de har gjort et indtryk på os.

Hold øje med vores facebook-side samt youtube-kanal, hvor der hver måned kommer en ny anbefaling.

Thomas anbefaler "Vertigo"

 

Thomas B. anbefaler "Vertigo"

Alfred Hitchcocks film "Vertigo" kaldes også "En kvinde skygges". I denne uge anbefaler Thomas filmen, som handler om politimanden Scottie Ferguson, der må trække sig tilbage på grund af akut højdeskræk. Men så bliver han hyret privat af en ven til at skygge dennes kone. Lån filmen på biblioteket.

 

Host

Janus anbefaler gyserfilmen "Host"

Måske tænker du, at en film der foregår på et zoom-møde lyder kedeligt? Så skal du bare se "Host". En gruppe venner mødes for at afholde en online seance, men det går helt galt. For bare fordi du ikke tager noget alvorligt, kan nogen på den anden side jo godt gøre det! Filmen er instrueret af Bob Savage, og kan streames via Filmstriben.

Extra Ordinary

Jette anbefaler "Extra Ordinary"

Den irske gyserkomedie "Extra Ordinary" handler om køreskolelæreren Rose med de paranormale evner, som bliver opsøgt af enkemanden Martin. Martins afdøde hustru hjemsøger ham, og hans teenagedatter er blevet kidnappet af en satanisk musiker, så han har brug for Rose og hendes evner. Lån filmen på biblioteket.

Ugens filmanbefaling - Moonlight

Emil anbefaler "Moonlight"

Chiron vokser op i et barskt kvarter udenfor Miami. Moderen er stofmisbruger og Chiron er overladt til sig selv og de børn, der mobber ham. Venskabet med narkodealeren Juan kommer til at spille en altafgørende rolle i Chirons liv og guider ham som barn, teenager og ung mand, der kæmper for at finde sin plads i verden. Lån filmen på biblioteket eller se den på Filmstriben.

Thomas B. anbefaler "Dead Man"

 

Thomas B. anbefaler "Dead Man"

Bogholderen William Blake forlader sin hjemegn for at arbejde i nybyggerbyen Machine i Dickinsons maskinfabrik, men involveres i en mordsag. 
Stream filmen via Filmstriben

The Expendables

Jette anbefaler "The Expendables" 

Sammen med en gruppe lejesoldater sendes Barney Ross til en lille ø der styres med hård hånd af en narkobagmand og en ond diktator. Nu skal der ryddes op på øen. 

"The Expendables" er underholdende og hårdtslående action mikset med humoristiske oneliners. Et herligt gensyn med en række af de store actionstjerner. Lån filmen på biblioteket.

Ugens filmanbefaling - Lost in Translation

Thomas B. anbefaler "Lost in Translation"

Sofia Coppolas poetiske perle af en film - "Lost in Translation" er denne uges anbefaling fra dit bibliotek. Se eller gense Bill Murray og Scarlett Johansson i uforglemmelige roller som to ensommme sjæle, der finder hinanden på et særligt plan i et kaotisk Tokyo. En film, hvori ord ofte er overflødige eller aldrig helt slår til. Og hvor meningen med det hele måske skal findes lige der, hvor alting går tabt i oversættelsen. Filmen høstede velfortjent en del priser da den udkom i 2003 og er garant for både drama, humor og feelgood. Lån filmen på biblioteket.

Ugens filmanbefaling - Mud

Nina anbefaler "Mud"

Se eller gense Matthew McConaughey i stjernerollen som "Mud" i filmen af samme navn. En film, der med garanti vil give påskedagene lidt ekstra kulør. Se den på Filmstriben eller lån den på biblioteket.

 

Ugens filmanbefaling - Good Will Hunting

Morten anbefaler "Good Will Hunting"

Kan du huske "Good Will Hunting" med Matt Damon og Robin Williams?
Morten har valgt den som "Ugens film" og fortæller her, hvorfor den absolut er værd at se eller gense. Lån den på biblioteket.

Ugens filmanbefaling - Blandt mænd og får

Nina anbefaler "Blandt mænd og får"

"Blandt mænd og får" er titlen på dette prisbelønnede og gribende islandske fjelddrama om to brødre og deres midest talt anstrengte forhold til hinanden. Og ikke mindst om, hvordan deres fårebestande får en helt central rolle i brødrenes fremtid. Nina har set filmen og fortæller her om, hvorfor den absolut er et kig værd. Måske endda i aften?

Se den på Filmstriben eller lån den på biblioteket.

Ugens film: The Booksellers

Janus anbefaler dokumentarfilmen "The Booksellers"

"The Booksellers" tager publikum med ind i en fortryllende verden, hvor excentriske boghandlere, samlere og forhandlere har fokus på at bevare vores fortid og sikre fremtiden for fysiske bøger samt holder et vågent øje i jagten på sjældenheder og dyre skatte. 
Du kan streame "The Booksellers" på Filmstriben.

Ugens filmanbefaling - Interstellar

Morten anbefaler "Interstellar"

Fik du nogensinde set Christopher Nolans fremragende film "Interstellar"? Morten Walther fortæller i ugens film, hvorfor du ikke må gå glip af den. Lån filmen på biblioteket.

Ugens filmanbefaling - Tre døgn for Condor

Thomas B. anbefaler "Tre døgn for Condor"

I dag har Thomas kigget tilbage i tiden, og fundet et pragteksemplar af en paranoiafilm fra konspirationsfilmens guldalder i 1970´erne. Med Sydney Pollacks "Tre døgn for Condor" er du garanteret spænding fra start til slut i selskab med bl.a. Robert Redford. Se filmen på Filmstriben.

The Gentlemen

Jette H. anbefaler "The Gentlemen"

Da den amerikanske forretningsmand Mickey Pearson beslutter sig for at sælge sit enorme pot-imperium i London, udbryder der kampe mellem forskellige fraktioner, der vil overtage markedet. 
En underholdende gangsterfilm, der sparker r.. fyldt med action og humor instrueret af Guy Ritchi.

Lån filmen på biblioteket eller lån den på Filmstriben.

Ugens filmanbefaling - Kvinde på krigsstien

Nina anbefaler "Kvinde på krigsstien"

Islandsk natur, kvindekamp, klimakamp. Ugens film er en smuk, gribende og underholdende islandsk film om bl.a. en kvindes kamp mod industriens nådesløse og ødelæggende ingriben i naturen. Se den på Filmstriben eller lån den på biblioteket.

Thomas B. anbefaler "O Brother, Where Art Thou?" 

"O Brother, Where Art Thou?" handler om Everett, Pete og Delmar, der flygter fra en arbejdslejr i Mississippi for at hente nogle penge, som Everett har skjult efter et røveri. Rejsen byder på mange farer og et væld af skæve og sære skæbner, hentet med inspiration fra Odysseus' rejser. Du kan streame filmen via Filmstriben.