Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted/Lokale
Salen
Målgruppe
For alle
Arrangementer for voksne

Få styr på hukommelsen – livestream med Anders Nykjær

28.10.22
Er du dårlig til at huske nye telefonnumre udenad og finde vej uden GPS? Eller glemmer du halvdelen af, hvad du lige har hørt til et foredrag? Det kan være svært at huske alt i hverdagen. På den anden side så husker du sikkert tydeligt dit første kys, eller da statsministeren lukkede Danmark ned under coronapandemien.

Hvorfor husker vi så forskelligt, som vi gør? Hvad sker der i hjernen, når vi forsøger at huske noget? Kan man se hukommelsen i hjernen? Hvordan er indlæring og hukommelse forbundet? Hvad kan man selv gøre for at styrke sin hukommelse? Og findes der mennesker der ikke kan glemme?

Bliv klogere på den fascinerende hukommelse med Anders Nykjær, hjerneforsker, professor i medicinsk biokemi og centerleder ved Center for Proteins in Memory (PROMEMO) på Aarhus Universitet.

Livestreamingen er tilrettelagt i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Folkeuniversitetet i Aarhus som en del af Hearts & Minds festivalen med støtte fra Lundbeckfonden og henvender sig til gymnasieelever - og alle andre med interesse for emnet.

Gratis billetter.