Bogtips

Korte romaner på dansk

Leder du efter en kort bog skrevet af en dansk forfatter? Så er der hjælp at hente i listen her.

Af Jette Holst

Måske har du brug for en kort roman til weekenden. Måske skal du skrive en opgave og kan kun nå at læse en kort roman. Eller måske har du svært ved at overskue at kaste dig over en murstensroman?

Under alle omstændigheder indeholder listen her forslag til gode romaner, der ikke er alt for lange, og som er skrevet af danske forfattere.

Romaner under 100 sider

Kan man fortælle en god historie på under 100 sider? Ja, det kan man. Her finder du romaner om at flytte til København, om at søge efter sin seksualitet, om tidsrejser, om et afsondret hospice, om Gud og Satan og meget mere.

Romaner under 125 sider

Listen her indeholder romaner, som er mellem 100-125 sider. Du kan finde historier om at blive fyret for at bide sin chef, om barndom, om at få hjernerystelse, om klimakamp, om kvinder og karriere, om regnbuefamilier og meget mere.

Romaner under 150 sider


Her har vi samlet romaner der er mellem 125-150 sider. Du finder historier om demens, parforhold, atomkrig, tennis, hestepiger og meget mere.

Romaner under 175 sider

Her finder du romaner, der er mellem 150-175 sider. Her finder du historier om kultursammenstød, om at være ung med psykiske problemer, om at finde sin egen vej i livet, om voldelige kærester, en romantisk krimi og meget mere.

Romaner under 200 sider

Listen her indeholder romaner på mellem 175-200 sider. Find fortællinger om klima, om en død ekskæreste, om manglende lyst til at få børn, om at blive indhentet af fortiden og meget mere.

Under 225 sider

På denne liste finder du romaner mellem 200-225 sider. Her er fortællinger om følgerne af at have været soldat, om at søge meningen med livet, om Elvira der arbejder som telefondame på et bordel og mange flere.