Et nyt blad i din kulturskov

Nu kan du hente andet nummer af vores magasin "Bladet" på Horsens Kommunes Biblioteker. Denne gang får du flere interviews og kan læse om en ikonisk actionfilm, krimi, lokale forfattere, verdensmål og meget, meget mere. Der er også en kryds og tværs.

Med det andet nummer af "Bladet" folder vi dit moderne bibliotek ud og fortæller om alt det du kan på biblioteket, men du får også masser af inspiration fra de engagerede formidlere.

Denne gang får du flere interviews, med bl.a. illustrator Kamila Slocinska, som fortæller om at illustrere Haruki Murakamis bøger. Du får også et interview med krimi-forfatter Julie Hastrup og forfatter til "Farskibet" Glenn Bech.

Læs også om en ikonisk actionfilm, der fylder 40 år, om 4 lokale forfattere, stærke musikbiografier, verdensmål på biblioteket og meget, meget mere - der er også en kryds og tværs. 

”Det er netop spændet mellem bibliotekets analoge og digitale materialer, det urbane forsamlingshus og det demokratiske drivhus, vi med ”Bladet” gerne vil gøre dig nysgerrig på. ”Bladet” du sidder med, er nemlig en repræsentant for bibliotekets store spændvidde: Fra de seneste nyheder i bøger, film, musik og podcasts til et helt nyt kæmpestort arrangement for børn, fokus på FN´s 17 verdensmål og bæredygtig madlavning. Hvis du ikke allerede har det, kan du også få Horsens ind under huden, eller komme tættere på din bibliotekar og alle de sjove og spændende spørgsmål, vi får.” fortæller biblioteksleder Claus Hagstrøm.

Læs "Bladet" lige her 

Du altid hente den fysiske version, næste gang du er på biblioteket, men du kan se og læse "Bladet" online lige her:

Læs "Bladet" online

Mere fleksibilitet og bredere målgruppe

Vi har lagt markedsføringen af arrangementer om, så vi nu producerer månedlige arrangementsoversigter, også digitalt - du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev lige her. Det giver både plads til større aktualitet og mulighed for, at samle det redaktionelle indhold fra det tidligere program i et nyt magasin.

”Hvor vi tidligere lavede et program pr. sæson, har det nye magasin længere levetid, længere artikler og mere indhold. Vi lever samtidig i en digitaliseret verden og det kan være rart med noget fysisk. Den kvalitet i fordybelse og formidling vil vi gerne have med”, fortæller Claus Hagstrøm.

SVÆRT VED AT LÆSE? Se version hvor du kan bruge skærmlæser

Pludselig noget nyt...

Det er blandt andet bibliotekets medarbejdere, som skriver "Bladets" artikler, men også borgerne inviteres med ind. At du kan læse artikler af de formidlere, du også møder til daglig på biblioteket, er for biblioteket en anden vigtigt pointe – det giver nemlig formidlingen en personlig stemme. Derfor kan du denne gang både møde en bibliotekar lidt tættere på end normalt - og du kan læse et par anbefalinger fra en inkarneret vinyl-låner.

”Vores anbefalinger er ikke styret af algoritmer men af mennesker. Der er jo ikke noget i vejen med algoritmer, men det er også fint at få foreslået fx en læseoplevelse, algoritmerne aldrig ville have foreslået. For pludselig opdager man noget nyt”, fortæller Claus Hagstrøm.

...og poesi på bagsiden

”Kernen i magasinet er formidling. Men formidling handler også om den side af biblioteket, der ikke er materialer, fx vores podcaststudie, vores værksted, den nye repair-café, Krimimessen og glæden over, at vi synger morgensang sammen med borgerne på biblioteket, kom bare og vær med”, fortæller Claus Hagstrøm.

Og som en lille prik over i’et, er den formidling trukket helt ud på magasinets omslag, hvor du på bagsiden får et digt. Dette efterår er det fra Jacob Lassens "Jeg vil ikke være pervers men dit hår er virkelig en harpe", som er udkommet i 2021. Tak til Jacob for lån af digtet.

Magasinet er på 44 sider, trykt lokalt hos Grafisk Forum og udkommer i 1500 ex. Det er FSC- og Svanemærket, men vil man hellere læse det online, så findes der også en virtuel version. En version for de, der bruger skærmlæsere og lignende findes desuden her, så alle har lige adgang. For alle skal kunne læse "Bladet", den gode litteratur- og kulturformidling er nemlig i højsædet. "Bladet" kan du blandt andet hente kvit og frit på Horsens Kommunes 7 biblioteker.

Foto forside: Haruki Murakami fotograferet af Per Folkver.