Dansk science fiction

13.02.24
Science fiction og fremtidsfortællinger er meget andet end historier om rumskibe og laserpistoler. Gå på opdagelse i noget af den danske science fiction der er udkommet i de senere år.

Hvor mange tidligere havde en fornemmelse af, at science fiction mest var bulder og brag og ikke kunne være seriøs litteratur, er det nu heldigvis gået op for folk, at det ikke er sandt.

En forfatter som canadiske Margaret Atwoods bog "Tjenerindens fortælling" blev til en tv-serie på HBO, som fik stor succes og flere sæsoner. George Orwells "1984" fra 1949 er ligeledes en klassiker, der for nyligt er blevet nyoversat, hvilket medførte både interviews og foredrag med oversætteren. Og herhjemme modtog Jonas Eika i 2019 den prestigefylde Nordisk Råds Litteraturpris for novellesamlingen "Efter solen" om hvilken Informations anmelder skrev: "Jonas Eikas noveller om økonomi og ømhed er sci-fi som samtidskritik og hverken bare håbløs, alarmistisk dystopi eller verdensfjern utopi."

Så science fiction kan meget, og herunder får du et udvalg af danske forfatteres bud på god science fiction.

Samfundskritiske romaner

Den frie verden: (en first world-tragedie) af Lone Aburas
Gyldendal 2022; 183 sider
Loa og Silvio bor i Den Frie Verden - et lukket område for velhavere på en kunstig halvø, hvor shoppingissues og pH-balance er hverdagens største hurdler. Da de møder den unge jævnaldrende Esso, får de øjnene op for en ny og chokerende verden. Funklende fremtidsroman for læsere af samfundskritisk litteratur.

Hjertets geometri af Viggo Bjerring
Ekbátana 2024; 1. udgave; 244 sider (Verdenshjertet; 2)
Vi er i en udefineret nær fremtid, hvor tekstforfatteren Mads pludselig er det eneste levende væsen i København. Alle andre mennesker er stivnet og står som livløse voksfigurer. Naturen og tidens gang står ligeledes som frosset. Hvad er der sket og hvordan lever man i sådan en verden? For læsere af dystopiske og samfundskritiske romaner.

Den danske borgerkrig 2018-24 af Kaspar Colling Nielsen
Gyldendal, 2013. - 222 sider
Danmark i fremtiden. I 2018-24 raser borgerkrigen med drab, selvtægt, sammenbrud og kaos til følge. 450 år senere fortæller rigmanden, der ved hjælp af stamceller stadig er i live, om sine tanker, tab og oplevelser til sin talende hund og lever samtidig et tumultarisk og dekadent liv i rigdom sammen med venner, som løbende fortæller hinanden utrolige historier om psykisk syge bjørne og meget mere.

Den nye vej af Anne-Pia Jørgensen
Trykværket 2023; 1. udgave; 301 sider
"Den nye vej" er et kvindestyret samfund, hvor mænd får testosterondæmpende medicin. Vold og kriminalitet er faldet med 93%, men undertrykkelsen af mændene har sin pris. I dette samfund bor Adam, og et venskab med nabopigen får ham til at stille spørgsmål ved samfundet og meningen med livet. For læsere af spekulativ litteratur.

Verdensfortællerne af Dan Mygind
Science Fiction Cirklen, 2017. - 281 sider
I en nær fremtid har Christian Dyrkøb skrevet en bog om konspirationsteorier. Pludselig bliver han jagtet, og han må alliere sig med folk fra en mystisk aktivistgruppe, der kæmper imod overvågningsteknologi. Men hvem kan han stole på?

Frie borgere af Anne-Mette Riis Rasmussen
Brændpunkt 2023; 1. udgave; 242 sider
I en ikke så fjern fremtid hvor algoritmer og overvågning sætter dagsordenen, krydser tre mennesker hinandens spor. Et oprør lurer i horisonten. Til læsere af fremtidsromaner med samfundskritik, hvor selve science fiction-delen er holdt til et minimum.

Komplekskakerlakkerne af C.C. Thybro
Science Fiction Cirklen 2023; 1. udgave; 285 sider
For Astrid og resten af befolkningen består verden af det kompleks, de er født i, efter en katastrofe har ødelagt verden udenfor. Men verden indenfor er heller ikke ufarlig, og Astrid vælger at forlade sit kompleks og sætte sig selv fri. For læsere af samfundskritiske dystopier.

11% af Maren Uthaug
Lindhardt og Ringhof 2022; 1. udgave; 351 sider
Heksen Medea, præsten Wicca, pigen Stille og lægen Eva. Fire kvinder, hvis liv vikles ind i hinanden i fremtiden, hvor samfundet primært består af kvinder - på nær de 11% mænd, som holdes indespærret på et avlscenter på Lolland. For læsere af nyere dansk litteratur. 

Klimaet i centrum

København, udateret af Villads Andersen
Gyldendal 2022; 1. udgave; 192 sider
I en nær fremtid står "Bevægelsen" stærkt i kampen for klimaet. Imens kæmper Andersen for at komme sig over tabet af sin søn Frederik. Til læsere af romaner, som sætter kampen for et bedre klima til debat.

7 Sydøst af Hanne Richardt Beck
Gyldendal, 2011. - 309 sider
Året er 2033, og Danmark er blevet til region Nord. Klimaforandringerne har sat sit præg og samfundet er præget af kynisme, ensretning og selvjustits - for de arbejdsdygtige. My er ung og en af dem, der arbejder for systemet, Samuel er et ældre medlem af parlamentet og selv flygtning, men med en tro på et mere menneskeligt samfund. Begge får stillet deres overbevisninger på prøve.

Mitose af Kristian Byskov
Emancipa(t/ss)ionsfrugten, 2013. - 119 sider
Fortælleren vågner i et sammenbrudt samfund. De få overlevende må ernære sig ved algedyrkning, og langsomt bliver livet normaliseret under de unormale rammer, men ingenting er stabilt i en verden, hvor alting er i opbrud.

Som sne i havet af Michala Elk
Brændpunkt 2020; 1. udgave; 196 sider
Danmark i en nær fremtid. Landet præges af klimaforandringer og fremmedfjendskhed. Noras kæreste og datter er deporteret pga. deres hudfarve, og Nora er alene tilbage. Hendes dage henslæbes i monotoni og ensomhed. Dystopi for unge og voksne læsere.

Når vi rejser til Mars af Maja Elverkilde
Escho 2021; 275 sider
Langsomt brænder solen ud, mennesket er begyndt at undersøge muligheden for at rejse til Mars og Laura ønsker så meget at leve det rigtige liv tæt på naturen. En familiehistorie og en historie om en klode i krise. Til alle skønlitterære læsere

Engelbrechtsen, Kim: Klimapolitiet
Trykværket 2019; 1. udgave; 197 sider
I et dystopisk Danmark er klimaforandringerne slået igennem, og Klimapolitiet styrer med hård hånd samfundets ressourceforbrug. Her bliver den arbejdsløse jurist Markus Schmidt, efter en mindre forseelse, dømt til med våben i hånden at bekæmpe flygtninge fra Afrika. Han vælger at forsøge at bekæmpe Klimapolitiets grusomheder. Men er det mon for sent?

Reservat af Dennis Gade Kofod
Cobolt, 2019. - 190 sider 
Tegneserie. Klimakatastrofen har fået verdenshavene til at stige, og menneskene bor i reservater. I København, på Bornholm og på Mars oplever fire personer en helt særlig dag på hver deres måde. Verdener ændrer sig for evigt.

Mathiassen, Torben: 3 grader celsius
Pantanal 2023; 1. udgave; 454 sider (Jordens klimaramte; 2)
I en verden, der er 3 grader varmere end nu, hærger islamistiske grupper, voldsomme uvejr og krig det globale syd. Da Golfstrømmen bryder sammen, bliver norden ubeboelig, og flygtningestrømmene mod syd bliver større. Til læsere af dystopisk klimalitteratur.

I en anden verden af Maiken Milter
Brændpunkt 2023; 1. udgave; 264 sider
I en verden hærget af klimakrige lever velfærdsstaten fortsat bag Øresundbys mure. To unge får chancen for at opleve den ubeskyttede frihed hos en stamme på Møn. Men er det overhovedet en god idé? Til science fiction læsere.

En sang for de levende af Irene Scharbau
Indblik 2022; 1. udgave; 296 sider
København 2055. Klimaforandringerne har svitset kloden og gjort Norden til et yndet mål for klimaflygtninge fra Sydeuropa. IT-specialisten Chris har længe forberedt sig på en ødelæggende solstorm, og da den rammer skal det gå hurtigt, hvis vennerne skal reddes. Dystopisk science fiction til læsere af klimalitteratur.

Efter København af Christian Skovgaard
Forlæns 2022; Ca. 110 sider
Graphic novel om to mennesker, der går rundt i et dystopisk og ødelagt København. Til kunstinteresserede og læsere af klimafiktion.

Carnivora af Caroline Stadsbjerg
Futurum 2022; 1. udgave; 228 sider
Hannah lever i en verden, hvor dyrene er uddøde og det kød, menneskene (Homo sapiens) spiser, er en ny, opdrættet menneskerace (Homo cibus). Dette har Hannah aldrig tænkt over, men et møde ændrer alt for hende. For læsere af fremtidsromaner.

Weitze, Charlotte: Den afskyelige
Samleren 2016; 1. udgave; 317 sider
I en ikke så fjern fremtid, truet af klimaforandringer møder 22-årige Heidi Kenneth, som er abnormt høj og døjer med øget svedproduktion. De forelsker sig og flytter på landet for at blive co2-neutrale og selvforsynende, men spørgsmålet er hvor langt mennesket vil gå for at redde sig selv eller verden.

Ord har hærget af Gudrun Østergaard
Kandor, 2019. - 278 sider 
Noveller - science fiction. 17 tankevækkende fremtidsfortællinger om menneskets grusomhed og dumhed, der kommer til udtryk igennem fortællinger om bl.a. klimakatastrofer, krig, undertrykkelse og fremmehad.

AI og kunstig intelligens

Mr. Blue Sky af Claus Bork
2021, BoD 2021-; 428 sider
Danske Daves liv vendes på hovedet, da han en dag bliver opsøgt af den kunstige intelligens A.I.9942. Til læsere af technothrillere - en spændingsfortælling krydret med action og science fiction.

Alice, Alice af Inge Eriksen
Lindhardt & Ringhof 2017; 2. [i.e. 1.] L&R udgave; 373 sider
Science fiction-roman om satellitten Alice, hvis befolkning lever i et åbent og pacifistisk samfund, indtil satellitten besættes af fremmede lejesoldater.

Rygtet om hendes død af Kasper Hoff
Modtryk, 2017. - 230 sider
Hjerneforskeren Beate Nielsen lider af en uhelbredelig kræftsygdom. Hun genskaber sin hjerne digitalt inden sin død. Herefter "lever" hun videre i en urne med en højttaler, til stor frustration for sønnen Morten, hvis liv ændrer sig radikalt efter moren død.

April 2026 af Jeppe Krogsgaard Christensen
2017 Gyldendal; 1. udgave; 191 sider
Science fiction om en fremtid hvor al kunst er blevet digitaliseret. Internettet opnår bevidsthed og første handling er at fjerne al kunsten og efterlade menneskeheden med et tomrum, men er det kun begyndelsen?

AI af Torben Pedersen
Books on Demand 2020; 139 sider
Science fiction om de skræmmende perspektiver af udviklingen af "AI" eller kunstig intelligens. En privatdetektiv står overfor sit livs udfordring. For læsere af science fiction.

Månen over Øen af Anne-Marie Vedsø Olesen
Lindhardt og Ringhof 2020; 1. udgave; 164 sider
I en verden hvor månen er udslettet og menneskeheden afhængig af supernettets multistimuli, lever Hypatia. Hun er hverken afhængig eller konstant koblet op på supernettet. Det giver hende adgang til den surrealistiske Øen, hvor alt vendes på hovedet.

Overvågning og fremtidens teknologi

Happy Nation af Christian Kaarup Baron
Science Fiction Cirklen, 2017. - 271 sider
Året er 2054 og vicepolitikommisær Kobani skal opklare et dobbeltmord der fører til spørgsmålet om hvorvidt den allestedsnærværende teknologi i samfundet, rent faktisk er sikker eller ej.

Overløber af Tatiana Goldberg
Comic Factory 2019; 1. udgave; 95 sider
Tegneserie. I et fremtidigt samfund, hvor forsøg med genmodifikationer er blevet almindelige, står kampen mellem de illegale, genmodificerede individer og myndighederne, som arbejder for kontrollerede forhold. Kijara er selv illegal, men ønsker at forlade kriminaliteten.
Samhørende: Overløber; Flugten fra klanen; Naids hemmelighed

Dæmonens bagdør af Nils Hoffmann  
SPITZEN, 2018. - 524 sider
Science fiction. København 2064. Programmøren Martin vil hjælpe sin kæreste, der har problemer med den kriminelle underverden, men snart er han indblandet i en kamp, der gælder hans eget liv men også den eksisterende verdensorden.

Syndfloden og storbyen af Nikolaj Johansen
Science Fiction Cirklen, 2016. - 281 sider
I et fremtidigt Danmark kan folk få indopereret det kunstige organ, biokernen, der på sikker vis forhindrer alle sygdomme og alderstegn. Men kun så længe man har klip nok. Og er det nu så sikkert?

Hundehjerte af Gurli Marie Kløvedal
Grønningen 1 2020; 1. udgave; 351 sider
Science fiction. Forskeren Elin skal videreudvikle en robothund, som reagerer på Elins følelser via en chip hun får indsat i armen. Opgaven fører hende til New York, hvor hun bliver venner med Shanay, der kæmper for sortes rettigheder. Det bliver et skelsættende venskab for begge kvinder.

Forældrene der blev væk af Thomas Knuth-Winterfeldt
Character 2023; 1. udgave; 105 sider
Mens forældrene er fordybet i mobiltelefonernes hjernevask varetages børnenes opvækst af omsorgsfulde robotter. Men kan robotterne give samme trøst og omsorg som forældre? Eller er de snarere fangevogtere? Den mistanke får to børn, som sammen gør oprør mod robotternes forældrevælde. En tankevækkende, ordløs tegneserie med bred læserappel.

Algernon af Freddy Milton
Limbo, 2017. - 301 sider
I en dystopisk fremtid glider magten i København 2 langsomt fra menneskerne over til robotterne. Agenten Magnus fra Roboservice og hans nye robot Algernon får til opgave at opklare om robotterne udgør en trussel.

Skaberværk af Nis Dahm Sperling
Facet 2021; 1. udgave; 239 sider
Fascinerende roman om manden Teo, som er besat af boksning og Muhammad Ali. En dag får han selv et enestående tilbud indenfor skyggeboksning. Mest til læsere, som interesserer sig for boksning.

Den 5. statsmagt af Gustav Østeraa
Brændpunkt Zenit 2023; 1. udgave; 270 sider
Danmark er styret af sociale medier, hvor alle kan bedømme alle, og selv de mindste fejltrin får fatale konsekvenser. Noget som Magnus får at føle, da han bliver udtaget til reality-programmet "Damokles' Engle" og må kæmpe for sin egen overlevelse. Filosofisk fremtidsfortælling for unge som voksne læsere.

Romaner om tid

Om udregning af rumfang 1-5 af Solvej Balle
2020, Pelagraf 2020-; 160 sider
Tara og Thomas bliver fanget af en dag der bliver ved med at gentage sig selv. Tara oplever den 18. november igen og igen, mens Thomas intet genkender og oplever dagen, præcis som man kan forvente, spritny og ukendt.

Rejsen til Skyway af Marie Ladefoged
Det Poetiske Bureau, 2017. - 110 sider
Vi er i år 2036. Tine er 63 år gammel og single. En dag da Tine besøger barndomsbyen Skive, støder hun på en tidsmaskine der sender hende frem til år 2636, hvor Skive er blevet til metropolen Skyway.

Fremtidsspejl af Svend Åge Madsen
Gyldendal 2020; 1. udgave; 275 sider
I byen Nøjrup forsøger kronofysikeren Sverre Jun at udvikle en app, et "fremtidsspejl", som kan vise ham ethvert menneskes fremtid, mens forfatteren Mithya arbejder på verdens første åbne, selvgenerende tekst. En dybt original roman for eftertænksomme, men også tålmodige læsere.

Zeitgeist af Jane Mondrup
Vandkunsten, 2019. - 378 sider
Ejvin Rode vågner i Sydengland i 1890, men det eneste han husker, er en hverdag som filolog i det 21. århundredes København. Snart må han sande, at han er rejst i tid og rum, og at i denne tid er Danmark noget ganske andet.

Vinterufo af Jokum Rohde
Bangsbohave 2023; 1. udgave; 262 sider
Alfred Wechsel har fået slettet 18 år af sin hukommelse. Men måske kan en kaotisk efterforskning rundt i interplanetariske tidslommer af København, give ham fortiden tilbage? En science fiction-krimi til læsere af fabulerende og spekulative fortællinger.

Han, hun og Adolf af Niels Søndergaard
Totaltekst, 2019. - 62 sider
Nova Tanayan, tidligere ansat i Tidsrejsetjenesten, får problemer med den tyske besættelsesmagt i Danmark i 1941. Hun beslutter at rejse tilbage til Østrig i 1897 og fjerne Hitler som barn; men helt så let er det naturligvis ikke at ændre på historiens gang.

Går vi mod undergangen?

År 9 efter loopet af Peter Adolphsen
Samleren, 2013. - 87 sider
Mark har i 9 år været den eneste overlevende efter en hændelse, der fik alle væsner på jorden til at gå i loop og gentage deres gøremål. Naturen overtager byen, og betingelserne for Marks overlevelse forværres indtil en helikopter flyver over ham.

De rensede af Søren Staal Balslev
Kandor 2019; 1. udgave; 243 sider
Dystopisk roman om en familie, der kæmper for at overleve i et ødelagt København. Jorden har været ramt af en epidemi, der har decimeret befolkningen betydeligt.

Mitose af Kristian Byskov
Emancipa(t/ss)ionsfrugten, 2013. - 119 sider
Fortælleren vågner i et sammenbrudt samfund. De få overlevende må ernære sig ved algedyrkning, og langsomt bliver livet normaliseret under de unormale rammer, men ingenting er stabilt i en verden, hvor alting er i opbrud.

En verden vi ikke kender af Lea Grosen Jørgensen
Klippe 2023; 1. udgave; 352 sider
I en kold og fattig verden vandrer en lille familie afsted uden helt at vide hvorhen. Til læsere af dystopisk science fiction.

Længslernes nat af Lilli Lund Christensen
Science Fiction Cirklen, 2019. - 328 sider 
Jorden bliver angrebet af terrorister, som har opfundet et dødsensfarligt våben som forårsager jordskælv og radioaktivitet. Jorden bliver ubeboelig, men nogle reddes og flytter til Månen. Her lurer nye farer.

Fort Europa 1-5 af Freddy Milton
Limbo, 2014-
Sofia og Markus er på deres farlige færd rundt i et postapokalyptisk Europa, og i en verden hvor mænds fertilitet er stærkt udfordret, fødes et sjældent drengebarn.

Awang Dybets vulkaner af Niels E. Nielsen
Science Fiction Cirklen 2018; 243 sider 
Science fiction. Om en atomkrig i 1997 og de grumme konsekvenser, den får for de amerikanske og russiske dybvandsfabrikker i Stillehavet, som ubevæbnede og isolerede afventer krigens gang på landjorden.

Undergang af Søren Poder
Brændpunkt 2021; 1. udgave; 257 sider
Dystopisk samtidsroman om en muteret coronavirus i vild udvikling. Med pensionisten Niels i centrum på jagt efter sin kone Marie. Med sit foruroligende og vedkommende emne kan både romanlæserne og spændingslæserne komme i godt selskab.

Teotwawki: imens i Serbien - 99-2001 af Lars Skinnebach
Gyldendal 2018; Ca. 90 sider
Digte om de to sidste mennesker i en postapokalyptisk fremtid.

Det første af Mikkel Starup
Antenna 2022; 562 sider
Dystopisk science fiction, hvor menneskehedens undergang bl.a. forudsiges af voldsomme soludbrud. Seks mennesker, hvis liv krydser hinanden, får mulighed for en ny start i en ny, alternativ verden. For unge og voksne science fiction-læsere.

Tropika: Ainukka Heikkinens forandring af Jon Terje Østberg
Science Fiction Cirklen, 2017. - 228 sider
I 2057 angriber en virus menneskeden, og en ekspedition sendes til et russisk område for at finde en antivirus. Her er anderledes vegation og dyreliv, men har koncernen bag ekspeditionen skumle planer?

Spænding i fremtiden

Clemen, Thomas: Berlin 404
Modtryk 2015; 397 sider
Et biluheld forhindrer Berlinmurens fald og DDR lukker sig helt fra omverdenen. Den unge it-ekspert Jacob Blau skal mange år senere undersøge, om en togkatastrofe er en vestlig terrorhandling.

Colombia af Morten Thor Hansen
Löwe, 2017. - 495 sider
John Archer og hans kollegaer er på jagt efter et nedstyrtet rumskib i Colombias jungle, mens magtkampe og intriger truer med at få dem alle slået ihjel.

Udhængt af Per Jacobsen
HumbleBooks 2021; 1. udgave; 361 sider
Hvad ville du gøre, hvis du kom tilbage efter at have været væk for at skrive, og der så hang døde mennesker fra lygtepælene - og alle tilsyneladende var ligeglade? Til læsere af uhyggelige bøger.
Samhørende: Udhængt; Dødens dal; Den sidste dråbe

Under og over atmosfæren af Lauritz Johansen
Science Fiction Cirklen 2017; 1. udgave; 163 sider
Science fiction. Dr. Creagton, hans barnebarn Kate og Kates elskede søofficer James Folly rejser både til havets bund og til Mars i jagten på rigdom og guld. Undervejs udsættes de for stor fysisk fare såvel som fordærv af sindet.

Solar 1-6 af Brian Roland Larsen
2001, Mellemgaard 2001-2010; 1. udgave; 431 sider
Science fiction. Året er 3617 og menneskeheden er forenet i en nation, der på togter i rummet leder efter intelligent liv. Uheldigvis træffer de på en som er langt overlegen i teknologisk henseende, og som er opsat på at udrydde menneskeheden.

Skyggearken af Michael Lindal
Comic Factory, 2019. - 128 sider 
Tegneserie. En række brutale mord ryster rumskibet, Arken, der med hele menneskeheden ombord er på vej til en ny verden. Opklaringen synes simpel, men snart udviskes grænserne mellem liv og død, mellem drøm og virkelighed.

Miraklets fald af Christian Reslow
Valeta 2010; 1. udgave; 396 sider
Science fiction. Sygeplejersken Anni befinder sig pludselig i en anden dimension, da hendes modpart dér aktiverer et apparat, som åbner for rejser imellem dimensionerne. Her må Anni overvinde ørkenklimaet, syreregnen og vanvittige ørkenkrigere i forsøget på at vende tilbage til sin egen verden.

Mediatropolis af Freddy E. Silva
Valeta 2012; 1. udgave; 356 sider
Science fiction. Året er 2060, og mediekoncernen GigaMedia afholder en ny sæson af FuldMetal, en brutal sport, hvor forbrydere kæmper imod hinanden uden regler. Nicholas King er dømt for mordet på sin kone og en kommende stjerne i sæson 2060.
Samhørende: Mediatropolis; Virtropolis

Kimana Magars sidste sang af Karen Skovmand
Science Fiction Cirklen, 2019. - 258 sider 
I 2067 lever de unge i en digital spilverden i kuppelbyen Lilypond, og snart dør pigen Mila i et spil. Hendes tvillingebror, Kimana, sætter sig for at undersøge hendes død.

Livets barske lektie 1-3 af Helene Th. Svolgart
Balatana, 3 bind
Lejesoldaten Mike og massemorderen Keelan har overkommet adskillige udfordringer sammen, men kan de stadigvæk på trods af Keelans fortid?

Wega af Jakob Thomassen
Science Fiction Cirklen 2021; 1. udgave; 315 sider
Fantasifuld og underholdende sci-fi om teenageren Wega, der med sin farfars hjælp opdager, at de ikke er alene i verdensrummet. I farfarens hjemmebyggede rumskib starter de en farefuld og eventyrlig rumfærd, hvor de både møder rumpirater, hemmelige rumagenter og nye venner. Til unge og voksne læsere af ny dansk science fiction.

Novellesamlinger

Månebase Rødhætte og andre SF noveller af Lars Ahn Pedersen
Science Fiction Cirklen, 2012. - 252 sider
Science fiction-noveller, der blander ingredienser fra sci-fi, eventyr, gys og fantasy.

Eika, Jonas: Efter solen
Basilisk 2018; 1. udgave; 159 sider
Noveller om en række personer, der, vidende eller uvidende, deltager i afviklingen af denne verden og i forberedelsen til den der skal komme.

Technomania af Kim Foss
Mellemgaard, 2019. - 177 sider 
Noveller - science fiction. Fem noveller, der alle har et medicinsk og teknologisk omdrejningspunkt, og som hver især har et bud på den globale udvikling indenfor emnefelterne.

Ud af normalrummet af Klaus Æ. Mogensen
H. Harksen Productions 2020; 1. udgave; 147 sider
Noveller. 17 eventyrlige fantasy og sci-fi noveller. I de korte historier støder man bl.a. på rumkaptajner, trolde, en mester fra Pengeskrivernes Laug og Præsident Palin, der vil bygge et gigantisk kors ude i rummet.

Sand og sten, stål og glas af A. Silvestri
Calibat, 2016. - 221 sider
Fremtiden bliver nærværende i disse 8 noveller, der hver især spejler nutiden.

Ord har hærget af Gudrun Østergaard
Kandor, 2019. - 278 sider 
Noveller - science fiction. 17 tankevækkende fremtidsfortællinger om menneskets grusomhed og dumhed, der kommer til udtryk igennem fortællinger om bl.a. klimakatastrofer, krig, undertrykkelse og fremmehad.

I ovenstående lister er der ikke medtaget antologier (som f.eks. Science Fiction Cirklens serie "Under overfladen"), og genoptryk kun i begrænset omfang. F.eks. er kun medtaget en enkelt af Niels E. Nielsens romaner på listen, selvom en række er genudgivet over de senere år af Science Fiction Cirklen.

Se alle vores lister her.

Materialer