Skolerne i Horsens Kommune

TILBUD TIL 5. KLASSE

Læselyst 
Sted: Ude i den enkelte klasse på skolen
Indhold: Vi laver et oplæg om læselyst og hvorfor det er en godt at læse. Det er en god idé at følge op med et besøg på det lokale bibliotek, hvor eleverne kan låne bøger med hjem.
Varighed: ca. 45 min
Tid: Hele året

Booktalk 
Sted: Alle biblioteker i kommunen
Indhold: Inspiration til læsning via præsentation og oplæsning af et bredt udvalg af spændende bøger. Gerne med udgangspunkt i specifikke ønsker til genre eller tema.
Varighed: ca. 45 min
Tid: Hele året

eReolen Go
Sted: Horsens bibliotek (ring evt. for anden aftale)
Indhold: Introduktion til eReolen Go samt læse- og lyttetips til e-bøger og e-lydbøger. Gerne med udgangspunkt i specifikke ønsker til genre eller tema.
Varighed: ca. 45 min
Tid: Hele året

Læselyst for børn - Til forældre og lærere
Sted: Ude på den enkelte skole fx på forældremøde
Indhold: Vi laver et kort oplæg om læselyst og fortæller om udvalgte gode bøger til målgruppen. Indholdet kan variere efter ønske.
Varighed: 20-40 minutter (kan tilpasses)
Tid: Hele året

Vinterbogen
Sted: ude i den enkelte klasse
Indhold: I Vinterbogen er der fokus på at dele sin begejstring for at læse og skabe et positivt læsefællesskab i klassen. Der er mange muligheder for at dele læseoplevelser, og vi har fundet på sjove aktiviteter I kan lave i klassen. Der er både aktiviteter, der lægger op til, at klassen samarbejder i skoletiden, og aktiviteter, eleverne kan lave i deres fritid. 
I kan booke Horsens Bibliotek til at komme ud på jeres skole og fortælle om 10 fede læseoplevelser for en bestemt årgang, for at sparke elevernes læselyst i gang.
For booking af booktalk til jeres skole send en mail til: boernogunge@horsens.dk 
Idékatalog: Klik her
Varighed: Individuelt
Tid: 27. januar - 28. februar

Book en tid: Tlf. 76 29 24 50 eller mail boernogunge@horsens.dk