Hvad skal du høre på SPOT Festival 2017
Hvad skal du høre på SPOT Festival 2017

Spot på SPOT Festival 2017

Den årlige SPOT Festival i Aarhus står for døren. Men hvad skal du høre, når festivalen løber af stablen den 4-7 maj? Få tips fra en fast gæst gennem 10 år.

SPOT Festival finder sted hvert år i Aarhus den første weekend i maj og har i mere end 20 år været landet største branchefestival. Præsentationerne omfatter såvel debutanter som mere etablerede kunstnere, der skønnes at være af interesse for enten nationale eller internationale musikformidlere, branche- og kulturfolk eller medier.

LÆS MERE: Bliv klogere på SPOT Festival

Fra melankolsk blues noir til legesyg pop - 5 anbefalinger

Repertoire og programlægning dikteres primært af viljen til at støtte op om nyere bands og kunstnere, der kvalitetsmæssigt kan begå sig på det internationale marked. SPOT Festival er med andre ord et overflødighedshorn af god musik, og undertegnede har været fast gæst de seneste 10 år. På Spot prioriterer jeg for det meste at se nanve jeg endnu ikke har oplevet live og opsætninger som er unikke, og i år glæder jeg mig især til følgende:

1) Bellhound Choir

Tid: Fredag den 5. maj 17:15

Sted: Musikhuset - Lille sal
Christian Hede Madsens soloprojekt. Andet album under dette alias ‘Worried Kid’ fra 28. april står for mig som et af årets hidtil stærkeste danske udgivelser. Musikken beskriver han selv som skandinavisk blues noir. Selv sporer jeg elementer af americana og alternativ folk  i en mørk og melankolsk fortolkning.

SPOT Festival om Bellhound Choir 

2) Sir Was

Tid: Fredag den 5. maj kl. 22:30 

Sted: Godsbanen - Åben Scene
Den svenske multiinstrumentalist Joel Wästberg har en fortid som jazzsaxofonist, men laver i dag overvejende elektronisk influeret musik med elementer fra en lang række genre. Med andre ord musik der spænder bredt og er svær at sætte i bås.  

SPOT Festival om sir Was

LÆS MERE: SPOT Festival line-up3) Iris Gold

Tid: Lørdag den 6. maj kl. 21:00

Sted: HeadQuaters
Retropop og soulet hiphop i skøn forening. Tilsæt derudover et stænk kæk lyrik. Ikke ulig Nabiha.

SPOT Festival om Iris Gold 

4) Naked – a Singer and a Piano 

Tid: Fredag den 5. maj kl. 19:00

Sted: Musikhuset - Lille sal
Jeg kommer oprindelig fra Esbjerg og omegn og har alle dage være stor fan af Kellermensch. Så muligheden for at opleve forsanger Sebastian Wolf give nøgne og helt-ind-til-benet-udgaver af deres nye og gamle sange kun akkompagneret af den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren på piano vil jeg bestemt ikke misse. Tror at det kan blive ret magisk.

SPOT Festival om Naked - a singer...

5) Kops

Tid: Lørdag den 6. maj kl. 22:00

Sted: Radar
Den 19-årige rytmesmed Oskar Kops har kun udgivet en enkelt single, men den har virkelig gjort mig nysgerrig. Det er charmerende vokal, stringent synth, håndspillet trommemaskine og benhård bas på en bund af legesyg pop.

SPOT Festival om Kops

LÆS MERE: Andre SPOT Events

Go' festival

- Musikbibliotekar, Inger Andersen

Materialer