Holmboe Klassisk Musikfestival
Ta' hul på den klassiske musik med biblioteket

Hvem slog Bambi ihjel - og hvornår klapper man af klassisk musik?

I marts gør Holmboe Klassisk Musikfestival nok engang sit ypperste for at udbrede kendskabet til den klassiske musik. Her bliver der pustet helt nyt liv i en genre som har ry for at være lidt kedelig og støvet. Festivalen er et besøg værd - og vi hjælper dig på vej.

Hvis du troede rockmusikere som Jagger eller Axl Rose var ekscentriske, så prøv at gå nogle af den klassiske musiks komponister  efter i sømmene: Erik Satie spiste for eksempel kun hvid mad og gik med en hammer i lommen - kun til selvforsvar, selvfølgelig -, mens Wagner havde en forkærlighed for at gå i dametøj og skrev sin sidste opera, Parsifal, omringet af lyserøde puder. Heller ikke Mozart holdt sig tilbage, han var nemlig glad for at imitere katte  - inklusiv sære spring og miaulyde -, og så var han optaget af prutter! Så måske er de farverige komponisters musik ikke så kedelig og støvet som den har fået ry for?

Hvis du er nysgerrig på den klassiske musik og har lyst tilat give den en chance, så skal du besøge Holmboe Klassisk Musikfestival i Horsens,  der er afholdt siden 2000. Her finder du en bred fortolkning af den klassiske musik, lige fra fænomener som ”musikalsk pejs” og ”klassisk rave” til en guide i den klassiske musiks uskrevne regler og etikette - også hvornår man klapper. Og måske får du endda  svar på hvem der slog Bambi ihjel, når de seks strygere fra Who Killed Bambi og leverer en anderledes musikoplevelse med Jonas H. Petersen fra det alternative popprojekt Hymns from Nineveh.

Forbered dig med biblioteket - og Fallulah
Holmboe Klassisk Musikfestival finder sted den 5.-6. marts og den 11.-13. marts, og henvender sig til både nybegyndere og garvede samt til børn og voksne. Du kan se det fulde program og købe billetter her. Du kan forberede dig på en oplevelse med den klassiske musik på  biblioteket, for eksempel med de 6 spændende indgange vi har samlet herunder - fra en 8-dobbelt Oscarvinder til en ultracool DJ - men husk også at lytte til mødet mellem sfærisk nordisk pop og klassisk musik, når Vagn Holmboe fortolkes af Fallulah - her