Gratis online musikundervisning

09.01.18
Online musikundervisning er en nem og bekvem måde at lære sig selv at spille musik. Det er derfor de senere år blevet meget populært, og der findes i dag et utal af gode introduktioner, tutorials og egentlige musikkurser på nettet. Mange tilmed ganske gratis. Men hvilke er de bedste og værd at tjekke ud?

Da udbuddet er stort og varieretet kan det kræve lidt benarbejde at finde frem til de lektioner, som matcher dit specifikke niveau. Desuden vil du opleve, at ikke alle undervisere er lige dygtige - så væben dig med tålmodighed.  Leder du længe nok, vil du dog både som nybegynder og let øvet kunne finde masser af god inspiration

Musikteori og nodelære for begyndere

Når det gælder helt grundlæggende musikteori og nodelære synes jeg at Oneminutemusiclesson, Earmaster, Berklee College of Music og TED ex er blandt de bedste resssourcer. Kræver dog alle en vis fortrolighed med engelsk.  

Oneminutemusiclesson
26 små korte lektioner á 1 minuts varighed. Practice smart, not hard. Lær de basale principper på en nem og oveskuelig måde.   

Earmaster
Kombinerer 6 fyldige kapitler med teori og øvelser på web med app til både mac og pc. 

Berklee College of Music
Via edX kan du tage en række gratis kurser (her iblandt "Introduction to Musictheory") fra hæderkronede Berklee. For et mindre beløb kan man få udstedt kursusbevis. 

 

Undervisning målrettet specifikke instrumenter

Er du på jagt efter undervising indenfor guitar, klaver, trommer eller DJíng? Så kunne følgende være et godt sted at starte.    

Guitar Tid

Pædagog Guitar

Søren Reiff

Music Institute Of Copenhagen

Hoffman Academy

Pianote

Drum Beats Online

Drumeo

Ellaskins