16+1 albums udenfor streamingtjenesterne

Der er lyd derude: 16 + 1 albums udenfor strømmen

Er der et musikalsk liv derude – altså udenfor streamingtjenester som for eksempel Spotify? Her er nogle af de mange albums, du ikke finder på Spotify - men på biblioteket.

Indrømmet: Streaming af musik er godt nok nemt og komfortabelt. Om det er en fordel for musikindustrien eller ej, det diskuteres ivrigt. En kunstner som Adele taler for at musik skal være en begivenhed og ikke en konstant strøm, og måske er der også en diskussion her; om det, at musikken skal streames, påvirker produktionerne.

Men selv om udbuddet af albums og kunstnere er enormt, så er der alligevel ting, som af forskellige grunde ikke finder vej til for eksempel Spotify. Og dér kan biblioteket noget, som Spotify ikke kan: Her kan du nemlig låne mange af de albums og kunstnere, du ikke finder på Spotify – hvis du til gengæld lover at låne musikken dine ører.

Vi vil gerne slå et slag for de albums, som måske går under radaren hos det musiksøgende publikum. Derfor har vi lavet et udpluk af en række albums fra slet ikke ukendte navne – hele vejen fra Tool til Taylor Swift (og der er alligevel et stykke vej) -, som du kvit og frit kan låne på biblioteket.

På listen er også albums med navne som Prince og Neil Young, men kan du gætte hvilke albums? Og der er såmænd også et soloalbum fra den karismatiske forsanger fra Radiohead, Thom Yorke, nemlig  The Eraser (2016), som altså bare er lidt af et mesterværk. Men der er også langt nyere ting, som det smukke, skæve og rørende album fra Joanna Newsoms, Divers fra 2015. Kort sagt 16 + 1 albums der flyder rundt udenfor strømmen i dark space, hvor de venter på at netop du kaster lys over dem, slår til og lytter med. Der er altså andre lyde derude.

Rigtig god fornøjelse med lytteriet.