Interview med Nis Jakob om Wolf-serien

10.09.21
“Jeg har nok en ”medfødt” tendens til at se verden som en kamp mellem det politiske og det personlige” – Krimimessen bringer et interview med Nis Jakob, hvor han fortæller om hans forfatterskab, inspirationen til Wolf-serien og dét at skrive spænding

I marts udkom Nis Jakobs “Kaliffen”, der er 4. bind i serien om danske Wolf og russiske Inessa. Første bind i serien, “En død russer”, udkom i 2018 til flotte anmeldelser og er blevet lyttet og læst af tusindvis af læsere. “Kaliffen” fortsætter for fuld udblæsning, hvor 3. bind “Missil” slap, og hermed kickstartes endnu en hæsblæsende thriller.

Krimimessen:
Du har efterhånden været i bogbranchen i mange år og udgiver både krimier på Mofibo Originals samt på dit eget forlag Jakobs Press, som du i øvrigt startede for 10 år siden. Forinden din karriere som forfatter har du arbejdet både som musiker, bladtegner mm. Hvad fik dig i sin tid til at styre i retningen af at blive forfatter? Og, hvorfor krimigenren?

Nis Jakob:
Jeg har øvet mig i at skrive i mange år. Allerede da jeg var ti år gammel vidste jeg, at det var det, jeg gerne ville. Og jeg vidste også, at det var spænding og krimi, der interesserede mig som genre. Jeg kan huske tilbage i folkeskolen, da vi skulle skrive de første stile. Hvis jeg kunne skrive fristil og fortælle en historie, hvor der dukkede sorte biler op om natten med skumle personer bag rattet, var jeg i mit es. Det mørke og farlige drog mig allerede dengang.

Men som sagt, det har taget mange år at blive klar til at skrive noget rigtig godt. Og i mellemtiden har jeg været optaget af andre kreative udfoldelser, som også har skaffet mig smør på brødet. Det var faktisk min korte, men heftige karriere som sanger i mit eget band, der endelig sporede mig helt bogstaveligt ind på, hvad det vil sige at finde sin stemme som forfatter. En sang, der synges og en roman der skrives, har nemlig en ting til fælles. Begge udtryk skal kunne forføre publikum til at gå ind i en fantasiverden. Og som sanger opdagede jeg, at der for mig kun var én måde at gøre det på, og det var ved at synge uden filter direkte fra hjertet. Når du synger er det meget enkelt. Hvis du ikke er i kontakt med din stemme, står publikum af med det samme. Og hvis du som sanger ikke er tro mod sin stemme, så kan du ikke skabe den hypnose og forførelse, som er nøglen i al kunstnerisk udtryk efter min mening. Den erfaring åbnede mig op som forfatter. Siden har jeg ikke set mig tilbage.

Læs hele interviewet her (eksternt link)

Materialer