Yesterday

09.11.20
Forestil dig en verden uden The Beatles, hvor du var den eneste der kunne huske deres sange.

Amatørmusikeren Jack Malik drømmer om at slå igennem på den store scene, men trods entusiastisk støtte fra veninden Ellie kniber det med at få opmærksomhed. Han spiller for tomme huse med kun vennerne som publikum.

En dag får Jack nok. Han vil lægge musikken på hylden. Men før han kommer så langt, bliver han kørt ned af en bus, og da han kommer til sig selv igen, vågner han til en forandret verden. En verden hvor The Beatles ikke har eksisteret, og ingen kender deres sange. Så hvad gør man, når man gerne vil slå igennem som musiker? 

"Yesterday" er en rigtig feel-good film om kærlighed og musik. Himesh Patel, der spiller Jack, er vellykket i rollen som den usikre musiker, der pludselig bliver opdaget af en international producer, der kun tænker på den kommercielle del af musikken.

Danny Boyle, der har instrueret "Yesterday", er også kendt for film som "The Beach", "Slumdog Millionaire", "Sunshine" samt "127 hours" og ikke mindst gennembrudsfilmen "Trainspotting" fra 1996.

The Beatles Facts:

"Yesterday" har rekorden for at være den sang, der er blevet lavet flest cover-versioner af (1)

"Let it be" var The Beatles sidste single, og også titlen på deres sidste LP (2)

Den 4. juni 1964 spillede The Beatles deres to eneste koncerter i Danmark. Det foregik i KB Hallen, og billetterne blev revet væk (3)

John Lennon kunne være fyldt 80 i år, hvis ikke han var blevet skudt den 8. december 1980 af den sindsforvirrede fan, Mark David Chapman (4)

 

Materialer