Sin City
Sin City

Turen går til syndens by

09.09.14
Om ganske kort tid vil verden igen blive badet i blodrødt og i nuancer af gråt. I hvert fald, hvis man har tænkt sig at indløse billet til den kommende Sin City film, som har snarlig biografpremiere.

Filmen hedder Sin City – A Dame to Kill For, og er baseret på andet bind i Frank Millers graphic novel-føljeton af samme navn.

Hvis du inden da skal have set den første film i serien eller eventuelt lige have indhentet baggrundsviden i tegneserieformatet, så er det alt sammen muligt på biblioteket.

Det er snart ti år siden, at vi blev trukket ind i Frank Millers hæsblæsende og ultra brutale storbymiljø i filmen Sin City fra 2005. De fleste husker sikkert bedst den banebrydende visuelle verden som filmen tog os med ind i. I filmen benyttede instruktør Robert Rodriguez sig nemlig af en helt særlig farvelægningsproces i redigeringsarbejdet. Det resulterede i en film, som primært er holdt i sort/hvid, men med stænk af farve i detaljen på udvalgte steder. Selvfølgelig flyder blodet tykt og klæbrigt i en knaldrød farve.

Filmens visuelle træk forstærker, med stor effekt, oplevelsen af nådesløst at blive slæbt igennem en nedslående og dyster fortælling om vold, sex, mord og en god portion menneskelig fordærv. Med andre ord et helvede af en levende tegneserie i bedste “noir”-stil.

Et andet særligt træk var, at næsten alle scener i filmen blev optaget i et studie med den såkaldte ”green-screen” effekt. Det betyder, at al handling i indspilningsprocessen er foregået i et overvejende tomt og grønt rum, hvorefter filmens visuelle indhold er blevet lagt på digitalt. På den måde har man skabt et kunstigt og stærkt kunstnerisk miljø, som kommer tæt på at matche stregen i Frank Millers tegneserie.

Filmen har en stjernespækket rollebesætning med både Bruce Willis, Clive Owen, Jessica Alba og Benicio del Toro på plakaten. Og anden del i serien:Sin City – A Dame to Kill For fortsætter i samme boldgade, hvad angår både stil og stjerner.

Filmen har danske biografpremiere d. 28. august.

  Stream Sin City på Filmstriben    Lån filmen på dvd

Lån Frank Millers graphic novels:

Materialer