https://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_Grant

Tillykke til Hugh Grant

09.09.20
Den 9. september fylder den engelske skuespiller Hugh Grant 60 år.

Hugh Grant startede sin skuespillerkarriere, mens han studerede i Oxford. Som en fritidsbeskæftigelse blev han medlem af Oxford University Dramatic Society, hvor han bl.a. spillede med i Shakespears stykket "Helligtrekongersaften".

Efter universitet havde han flere forskellige jobs. Han skrev sketches til tv-shows, producerede og skrev radioreklamer og på et tidspunkt startede han sammen med et par kammerater gruppen "The Jockeys of Norfolk", der turnerede rundt på Londons pubber. Herefter blev det til en række småroller i forskellige tv-produtioner, før Hugh Grant landede sin første hovedrolle i filmen "Maurice" fra 1987.

Det helt store gennembrud kom i 1994 med "Fire bryllupper og en begravelse", som indspillede ca. 244 millioner dollars og indbragte Hugh Grant en Golden Globe for Bedste Skuespiller. Siden er det blevet til en lang række film, ofte i rollen som en småkejtet storcharmør. I de seneste film har Hugh Grant dog ofte valgt mere eksperimenterende og karakterfyldte roller, som f.eks. i "Florence" hvor han spiller overfor Meryl Streep, eller "The Gentlemen" som er en Guy Ritchi gangsterkomedie. 

Herunder har vi samlet en række film med Hugh Grant, som du kan låne eller streame via biblioteket og Filmstriben. God fornøjelse

Materialer