Plakat for filmen Pagten som kan ses på Filmstriben
Plakat for filmen Pagten som kan ses på Filmstriben

Pagten - en film om Karen Blixen

17.05.22
Karen Blixen er en af de mest internationalt kendte danske forfattere. Hendes litteratur fascinerer på én gang millioner af almindelige læsere og udfordrer samtidig de mest kræsne litteraturforskere.

Blixens liv har også været genstand for flere filmatiseringer. I 1985 spillede Meryl Streep rollen som Karen Blixen i "Mit Afrika" om Karen Blixens liv på kaffefarmen i Kenya fra 1913-1931 med hovedvægten på hendes forhold til Dennis Finch Hatton.

Senest har Bille August kastet sig over den danske forfatter i filmen "Pagten" fra 2021, der handler om mødet mellem den unge digter Thorkild Bjørnvig og den aldrende Karen Blixen. Et møde der ændrer begges liv. 

De to mødtes første gang i 1948. Bjørnvig var 30 år, letpåvirkelig og følsom digter med kone og barn, men han blev stærkt fascineret af den 63-årige Karen Blixen, der var en kvinde forud for sin tid. Trods aldersforskellen knyttede de et særligt bånd, som de lovede først at fortælle verden om, når én af dem var død. Først 12 år efter Blixens død i 1962 udgav Bjørnvig bogen "Pagten", der nu er blevet filmatiseret. 

I øjeblikket er der en reserveringskø på bibliotekets dvd-udgave af filmen, men heldigvis kan "Pagten" også ses på Filmstriben, hvis du vil slippe for ventetiden.

Læs mere om Karen Blixen på Forfatterweb

Materialer