Moonrise Kingdom

01.04.15
Underfundig og flot film

Året er 1965, og på øen New Penzance (som ingen veje har) har den 12-årige spejderdreng Sam nøje planlagt at løbe væk med den jævnaldrende Suzy, som han mødte året før. De to får dog snart resten af spejderkorpset, øens politimand og Suzy's familie i hælene. For ikke at nævne De Sociale Myndigheder som også har en interesse i Sam, fordi han er forældreløs, og en voldsom storm der truer med at oversvømme hele øen.

"Moonrise Kingdom" er både skrevet og instrueret af Wes Anderson, som også står bag film som "The royal Tenenbaums", "The Darjeeling Limeted" og "Fantastic Mr. Fox", en pragtfuld animeret film der i 2010 var nomineret til en Oscar. Rollelisten er spækket med store navne, lige fra Bill Murray og Frances McDormand til Edward Norton, Bruce Willis, Tilda Swinton og Harvey Keitel. Alle spiller en vis legemesdel ud af bukserne i denne underfundige og flotte film.

Roger Ebert, som i snart en livstid har anmeldt film, skriver om "Moonrise Kingdom" på sin hjemmeside:

"Wes Andersons sind må være et spændende sted for en historie idé at blive født. Den bliver straks til mere end blot en række begivenheder og forvandles til en verden med egne regler, hvor alt er drevet af følelser og begær, så overbevisende som var de magiske. "Moonrise Kingdom" skaber en sådan verden og finder sted på en ø, der lige så godt kunne være styret af Shakespears' Prospero."

Tags
Materialer