Missionærer, Alzheimers og en gangsterkomedie

06.12.21
En tegneserie om katolske missionærer og drama om Alzheimers samt en gangsterkomedie. Bibliotekar Jette S.F. Holst fortæller om ugens friske faustnumre.

Lyt til ugens podcast her (eksternt link)

I denne uge er der blot en enkelt tegneserie. 

”Odilon Verjus i Pigalle” af Yann er andet bind i serien om de to katolske missionærer Fader Odilon og Fader Laurent. Denne gang rejser de to fra Papua Ny Guinea til asfaltjunglen i Paris’ kulørte stræder for at finde en pige, der er forsvundet ind i denne syndens hule. De møder bl.a. den franske sangfugl Edith Piaf, men også mange gadepiger, og de to mere eller mindre hellige mænds rene livsstil sættes på en prøve.

Et underholdende og politisk ukorrekt album i europæisk tradition, som jeg ser frem til at få fingre i.

Fra tegneserier til film.

”The Father” er instrueret af Florian Zeller og har Anthony Hopkins i hovedrollen som den alzheimer-ramte Anthony, der bliver passet af datteren, Anne som spilles af Olivia Colman. Anthony har svært ved at genkende personer og huske hverdagens begivenheder, og selvom Anne forsøger at lade ham blive boende hjemme, gør hans skiftende virkelighedsopfattelser det mere og mere vanskeligt, og hun må træffe et valg.

Hopkins vandt en Oscar for Bedste Mandlige Hovedrolle, og var med sine 83 år den ældste skuespiller, der har vundet en Oscar. Jeg så ”The Father” i biografen, og blev blæst bagover af såvel Olivia Colmans som Anthony Hopkins præstationer. Samtidig er filmen klippet så interessant, at Anthonys forvirring og frustration forplanter sig ud i publikum. Det er godt lavet. 

Fra drama til gangsterkomedie

”Pixie” er instrueret af Barnaby Thompson og er en vellykket gangsterkomedie om gangsterbossens datter Pixie, der vil hævne sin moders død ved at få sine to elskere til at udføre et kup, hun kan leve længe af. Men selv om kuppet lykkes, går flugten slet ikke som planlagt og hele gevinsten lander ad omveje i hænderne på et par blåøjede ungersvende, og snart er også andre – og mere farlige fjender – på banen for at få fat i pengene.

Lektøren roser ”Pixie” for et plot, der holder seerne på tæerne, og for at være en potentiel lille klassiker. Det lyder da virkeligt lovende.

Fra 2022 ændres formatet på Friske Faustnumre til en månedlig podcast, hvor bibliotekarerne Janus B. Andersen og Jette S.F. Holst fortæller om de nye bøger og film på bibliotekets hylder.

Materialer