Lejemordere og skilsmissedrama

08.08.21
Jette S. F. Holst anbefaler ugens nye film og tegneserier

Lyt til ugens podcast her (eksternt link)

Vi starter med filmene, som der var en enkelt af i denne uge – nemlig det raffinerede familiedrama: ”The Rest of Us”.

Cami har succes som børnebogsforfatter, så da hendes exmand pludselig dør dybt forgældet, hjælper hun hans nye kone og barn, der er blevet husvilde. Camis datter, Aster, har siden skilsmissen følt sig svigtet af faren, fordi han stiftede ny familie med en yngre kvinde og fik et nyt barn, så hun er bestemt ikke tilfreds med morens hjælpsomhed. Og måske er Cami heller ikke helt ærlig omkring sine motiver. 
”The Rest of Us” er den canadiske Aisling Chin-Yee spillefilmsdebut, og er af anmelderne blevet rost for sin umiddelbare charme, medfølelse og humor når den dykker ned i det følelsesmæssig rod Camis exmand efterlader de fire kvinder i. På rollelisten ses bl.a. Heather Graham som Cami og Jodi Balfour som den nye hustru. Lektøren roser også skuespillet og kalder det en film, man har lyst til at fordybe sig i. Og det har jeg i hvert fald fået lyst til.

Der var desværre ingen tegneserier i denne uge, men jeg synes ikke, at I skulle snydes for et par anbefalinger. Derfor har jeg i stedet set lidt på nogle af de tegneserier, du kan finde på eReolen, for her ligger faktisk en del guf.

Er du fx til gys, så kan du finde ”Fordærvet” af Lars Kramhøft og Tom Kristensen, som vandt Årets Danske Horrorudgivelse i 2013. Historien handler om Michael, hvis far dør, så han må tage tilbage til barndomshjemmet i Jylland, der rummer mange fortrængte rædsler. Tom Kristensen har en grov og dynamisk tegnestil, som bryder alle rammer, og historien er uhyggelig på mere end et plan.

Fra gys til grin. Theis Christiansens ”Esben er bitter” er i den grad herlig underholdning. I sarkastiske og satiriske striber følger vi Esbens hverdag i tiden efter den knapt så fælles beslutning om skilsmisse. Jeg elsker den bitre Esben, som ind i mellem er ualmindelig grov. Men det er exkonen også, og det gør tegneserien relaterbar, samtidig med at man griner og glæder sig over, at ’så skidt har vi det alligevel ikke hjemme hos os’.

Til sidst vil jeg også fremhæve Palle Schmidts krimiserie med Maynard og Alphonse. I bind 1 ”Blodets konkubine” stjæler lejemorderne Jean-Luc og Linda en taske med et ukendt indhold fra en forbryderorganisation. Resultatet bliver en veritabel massakre, og efterfølgende gør flere forskellige grupperinger alt for at få fingre i tasken. Albummet skal bl.a. roses for sine flotte koreograferede voldsscener og er et must for elskere af film som ”Sin City”, ”Pulp Fiction” og ”Nikita”.
 

Materialer