Kvinder - også på film

12.05.16
16. - 19. maj er Bella Center rammen for den internationale konference Women Deliver. Konferencen handler om at sikre piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel, men med en bred tilgang til hele ligestillingsområdet.

I anledning af konferencen har Filmstriben samlet en række film under temaet Kvinder, og her under kan du se et lille udvalg:

Omkring 130 millioner kvinder i hele verden er omskåret. De fleste bor i Afrika. Men også i Europa er der eksempler på at små piger med indvandrer- og flygtningebaggrund er blevet omskåret, selv om det er forbudt. Se dokumentaren Den hemmelige smerte og spillefilmen Ørkenblomst

Salg af seksuelle ydelser findes i dag i de fleste lande verden over. Den mest udbredte form er den heteroseksuelle prostitution hvor kvinder er sælgeren og mænd er køberen. Prostitution bag sløret er en dokumentar om to unge kvinder, Minna og Fariba, der er prostituerede i et samfund, der er domineret af mænd og islamisk lovgivning. Ung og smuk er en spillefilm om 17-årige Isabelle, som er besat af tanken om at miste sin uskyld. Det leder hende ud i et farligt seksuelt spil, som hun måske ikke forstår konsekvenserne af.

Dokumentarfilmen Voldtægt som krigsvåben fortæller om Balkan under krigen i årene 1992-1995, hvor mellem 40-50.000 kvinder blev udsat for voldtægt. I filmen oplever vi, hvordan massevoldtægt ødelægger, ikke kun kvinderne som er udsat for voldtægt, men også hele familier og samfund i flere generationer. Spillefilmen En kvinde i Berlin er baseret på en bog af en anonym forfatter. Den foregår i 1945 og handler om krigens sidste måneder i Berlin, der er et helvede for de mange kvinder, som bliver voldtaget af russiske officerer.

Gulabi-banden - I Bundelkhand i Indien er en revolution i sin vorden blandt de fattigste af de fattige. De fyrige kvinder i Gulabi Gang giver sig selv helt og fuldt for at tage kampen op mod kønsbestemt vold, kasteundertrykkelse og udbredt korruption.

Kvindeliv – vi følger tre enlige mødre i et socialt boligbyggeri i en forstad til Århus. 

White material – den hvide farmer-kvide Maria forsøger at holde live i sin kaffeplantage i Afrika midt i en borgerkrig.

Se alle filmene i Filmstribens tema her og læs mere om konferencen her

Tags