Danske gysere fra 90'erne

29.10.14
I 90'erne kom en stime af danske gyserfilm i biografen anført af Ole Bornedals "Nattevagten" i 1994
I 90'erne kom en stime af danske gyserfilm i biografen anført af Ole Bornedals "Nattevagten" i 1994. Herefter fulgte bl.a. "Sidste time" i 1995 med manuskript af Dennis Jürgensen og instrueret af Martin Schmidt, og "Mørkeleg" fra 1996 af de samme to.
 
"Sidste time" handler om syv elever fra Elverhøj Gymnasium, som mødes efter skoletid i gymnasiets biologilokale. De tror, at de skal til samtale om deres interesse eller mangel på samme for skolearbejdet, men ingen lærere viser sig. Til gengæld er en sindssyg morder løs i de mennesketomme, mørke gange.
 
Jeg kan huske, jeg så den i biografen, og på et tidspunkt svinger en dør op og afslører - ja, det siger jeg ikke :-) - men i hvert fald blev jeg så forskrækket, at jeg smed mine popcorn. Og jeg var ikke den eneste, der levede mig så meget med ind i stemningen.
 
"Mørkeleg" fortsatte lidt i samme stil. Fire unge mennesker er samlet i et forladt hus for at spille rollespillet Backstabbed. Reglerne er enkle: man skal finde et gemt våben i huset og "myrde" de andre deltagere. Der er bare lige det problem, at der befinder sig en femte person i huset, som ikke slår ihjel for sjov. 
 
Har du ikke fået set de "gamle" danske gysere, så prøv det. De er ikke så uhyggelige, som jeg syntes dengang, men de er stadig underholdende.
Tags
Materialer