Filmplakat til filmatiseringen af Jonas T. Bengtssons bog "Aminas breve"

2017 bliver bog-filmatiseringernes år

29.12.16
2017 bliver et filmår i bøgernes tegn. Ekkofilm har set på de kommende filmpremierer og, hele 38 filmatiseringer på vej til det store lærred, heraf ni danske.

Blandt de danske filmatiseringer er bl.a. "Aminas breve" skrevet af Jonas T. Bengtsson. Filmen er instrueret af Jacob Bitsch, og får premiere den 9. marts.

Også Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-serie kommer med en ny film i 2017. "Journal 64" forventes at få premiere i sidste tredjedel af 2017, og er den sidste filmatisering som Zentropa har rettighederne til. Herefter bliver det Nordisk Film, som står for serien.

Christian Jungersens bestseller fra 2012, "Du forsvinder", har premiere i april med bl.a. Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas på rollelisten og Peter Schønau Fog i instruktørstolen. 

Blandt de udenlandske premierer kan vi se frem til filmatiseringer, der bygger på forfattere som Dennis Lehane, E. L. James, Julian Barnes, Jo Nesbø og Stephen King. Sidstnævnte får hele to romaner filmatiseret i 2017 med en genindspilning af romanen "Det onde", samt mamut-serien "Det Mørke Tårn" hvor danske Nikolaj Arcel er instruktør. 

Så der er nok at glæde sig til i 2017.

Se hele listen over filmatiseringerne på Ekkofilm.dk

Materialer