Snapchat har fået Snap-Map

Af Anonym (ikke efterprøvet)
05.07.17
Er du selv ivrig Snapchat bruger, eller har du et barn som er, så er det vigtigt, lige at forstå, hvordan det nye Snap-Map fungerer.

Som noget helt nyt, har Snapchat valgt at opdatere appen med en ny kort-feature. For mange sætter det, endnu engang privatlivs-diskussionen under en lup. Og med rette synes jeg faktisk. For med denne nye feature, kan man nu se, MEGET præcist, hvor ens snap venner befinder sig i verden. Jeg vil ikke gå ind i nogle dyb diskussion herom, men jeg vil derimod oplyse om den nye funktion. På den måde kan man selv tage et begrundet og velovervejet valg, når man enten vælger at være synlig, eller usynlig på Snap-Map.  

Hvad er Snap-Map?

Tanken bag Snap-Map er, ganske enkelt, at du på et kort kan se, hvor i verden dine snap venner er. Helt basalt er det en lokations-funktion. Denne form for funktion kan du også finde hos både Facebook, Instagram og Twitter. Her hedder det bare ”Tjek ind”, og det er et aktivt valg du skal ind og tage, for hver gang du vil ”tjekke ind”. Så der er som sådan, ikke noget nyt i det. Forskellen i Snapchats nye opdatering er dog, at du som snap bruger, bliver placeret MEGET præcist på et kort, hvor du er. Også selv om du ikke er ved at snappe. Appen skal bare være åben. Har du først slået synlighed til, så er du synlig på Snap-Map, så snart du åbner appen. 

Hvordan bruger man det?

Du åbner kort funktionen ved at åbne din Snapchat app. Herefter aktiverer du Snap-Map ved at lave en enkelt zoom ud bevægelse i kameravinduet. Når du har gjort det, kan du se din egen placering, samt de af dine venner, som har valgt at være synlige. Hvis en af dine venner har slået funktionen til, vil du kunne se dem på kortet. Ved at klikke på deres Bitmoji på kortet, kan du se deres Snap historie.  Men ikke nok med det, så kan du også se helt fremmedes snaps. De skal dog vælge at være synlige, og de skal dele deres snap i det der hedder ”vores historie”.  

Det er dog vigtigt at understrege, at man ikke kan dele sin placering på Snap-Map med nogen man ikke er snap venner med.

En anden funktion ved Snap-Map er, at du kan se om dine venner er i bevægelse. Det er altså slut med at sige ”jeg er på vej, jeg sidder faktisk i bilen” når du egentlig stadig står under bruseren. På kortet kan man nemlig se, om man kører i bil eller er ude at flyve. Måden man kan se det på, er at ens Bitmoji, som er en avatar, vises i en bil eller et fly.

Hvordan slår jeg Snap-Map fra og hvad betyder Ghost Mode?

Som udgangspunkt er lokalitetsdelingen slået fra, og du skal aktivt gå ind og gøre dig synlig. Det er dermed, helt valgfrit, om du vil være synlig eller ej.

Vil du helst gerne holde dig i skjul, kan du ”gemme” dig ved at gå i Ghost Mode. Det hedder Ghost Mode fordi, at når du har valgt ikke at være synlig, så holder din Bitmoji et skilt med et spøgelse op foran sig, når du ser på dit eget kort. Andre kan dermed ikke se dig, det er kun dig selv. 

Trin for trin til at slå til/fra

  1. Åben snapchat.
  2. Lav zoom ud bevægelsen i kameravinduet for at åbne Snap-Map kortet.
  3. Klik på tandhjulet i øverste, højre hjørne.
  4. Ønsker du at være i Ghost Mode (usynlig), så vælg ”usynlighedsindstilling”.
  5. Ønsker du at være synlig, fjerner du Ghost Moder. Herefter kan du vælge om det er alle dine venner som kan se dig, eller om det skal være nogle specielt udvalgte. 

Husk at tænk over hvornår du er synlig

Snap-Map er, som nævnt tidligere, ret præcis. I skrivende stund sidder jeg på biblioteket som har adresse på Tobaksgården. Jeg havde valgt at være usynlig, men når jeg åbnede mit eget Snap-Map, kunne jeg se, at den faktisk havde ramt min placering ret godt. Vi snakker måske 100-200 m fra hvor jeg faktisk var.

Så husk dig selv på, at hvis du er synlig, så er det altså ret nemt at opspore dig, specielt hvis du er typen som tit har snapchat åben i løbet af en dag, da den opdaterer din placering så snart du åbner appen.

Husk også at tage en snak med dine børn omkring, hvad det betyder, når du vælger at gøre dig synlige på Snap-Map.

Happy Snapping og god sommer fra  BiblioTech/Pia!