BiblioTech anbefaler: FotoScanner - Væk dine gamle billeder til live

Af Anonym (ikke efterprøvet)
23.03.17
Med FotoScanner fra Google Fotos kan du give dine gamle analoge billeder nyt liv.

I BiblioTech har vi været ved at lege med gamle billeder og ny moderne teknologi. Har du et hav af gamle billeder derhjemme? Og står de og fylder en masse i tunge, støvede fotoalbums? Så er der nu en ret smart måde, at få dem scannet og digitaliseret på. Google har nemlig lavet en app som du helt sikkert vil blive glad for, hvis du ønsker at digitalisere- og bevare dine gamle fotos. I november 2016 lancerede Google appen Fotoscanner. Og den er ganske gratis. Med denne lille smarte app, får du din egen håndholdte scanner.

FotoScanner fra Google Fotos er kræs til de nostalgiske sjæle

Som lille brugte jeg meget tid på at studere den lange række af familie fotos, som pænt stod på en hylde i blomstrede og multifarvede fotoalbums. Og tit blev jeg lidt sørgmodig over tanken ”hvad nu hvis de blev væk eller gik i stykker? ”. For deri var hele min families liv jo. Eller sådan føltes det hvert fald. Men med mulighed for at få dem digitaliseret nu, så er jeg lidt mere rolig. Skulle det uheldige ske, at de bliver væk eller beskadiget, så vil jeg nu altid have en backup. Så er man af den lidt mere nostalgiske type som mig, som meget gerne vil holde fast i de skønne minder, som billeder repræsentere, så er det en app som er værd at bruge lidt tid på.  

Men virker den rent faktisk?

Du tænker måske nu, at du allerede har prøvet at digitalisere dine gamle billeder ved at tage et billede af dem. Enten med din mobil eller dit digitale kamera. Og her oplevede du måske træls genskær, skæve kanter og unødvendigt fyld fra bordet billederne lå på. Alt det slipper du for med FotoScanner. Jeg var selv skeptisk, det indrømmer jeg gerne. Men for ikke at pådutte nogen noget skrammel, så har jeg selvfølgelig afprøvet den selv. Og jeg er uden tvivl fan. 

Hvad er det FotoScanner kan? 

Med FotoScanner har du på et kort øjeblik, flotte digitale kopier tilgængelig på din smartphone. Appen er lavet sådan, at den automatisk retter billedet til. Det gør den blandt andet ved at opdage kanter, fjerne det der virkelig trælse genskær man kan opleve, og den roterer billedet i den rigtige retning når den indlæser dem til din smartphone. Måden du bruger den på er, at du tager et billede af dit billede. På skærmen på din smartphone vil der dukke fire cirkler op. Du vil nu blive bedt om, at flytte kameraet rundt til hver af de fire cirkler, mens du holder din smartphone over det fysiske billede. Herefter har du nu, en digital kopi af dit fysiske billede, direkte på din smartphone. Smart, ikke? 

Hvem kan hente den? 

FotoScanner appen er tilgængelig for både Android og iOS brugere. Og som nævnt tidligere, så er den ganske gratis. Hvis du derudover er bruger af Google Fotos, så vil dine billeder blive gemt, og organiseret efter automatisk ansigts- og locationsgenkendelse. De vil også være nemme at søge- og genfinde i Google Cloud. Så det er bare frem med de støvede albums og gå i det nostalgiske hjørne, og få lavet backup af dine gamle billeder. Det er selvfølgelig en smule tidskrævende, specielt hvis man har MANGE gamle fotos, det kommer vi ikke udenom, men det er efter min mening, stadig virkelig smart.