Zombiezone for børn

18.07.17
Kødædende kadavere med rådne lemmer og en umættelig sult efter frisk menneskekød, lyder voldsomt og bestemt ikke som noget for børn. Men det er det! Også.

For zombier stavrer lystigt og frådende rundt i et hav af børnebøger for både mindre og for større børn. Her får du mine zombiefavoritter for børn.

Den sultne zombie af Mette Finderup

Mød den tidligere skolelærer Tom, som til et karneval blev bidt af, hvad han troede var Sofie, men i virkeligheden var en ægte zombie. Nu er han død, gået i forrådnelse, fingeren er faldet af, og han hedder nu Zok. Mette Finderup har skrevet en hylemorsom bog om, hvordan det er at blive zombie og rende rundt med en vild og blodig appetit på alle levende væsner.

Zok forsøger gennem bogen bl.a. at lokke en hund til sig med henblik på at æde den, og han kaster sig frådende op på ryggen af en hest som smider ham af så Zoks ben falder af. Sulten og modløs humper Zok nu rundt efter sit næste potentielle offer, da han får øje på dig! – læseren af bogen. Om han får ram på dig, må du selv læse dig til. Bon appetit.

Hvordan bekæmper man zombier af Catherine Leblanc

Hvad nu hvis en eksplosion eller et biokemisk udslip forvandlede verdens befolkning til levende døde, og du var den eneste overlevende. Fans af zombier har sikkert tit tænkt tanken om, hvordan man på bedste vis egentlig bekæmper de rådne kadavere, hvis uheldet skulle være ude.

Og nu er den her. Bogen, der fortæller dig præcis, hvordan du håndterer enhver form for zombie, der har forvildet sig ind i din have eller på din skole. I bogen får du indblik i, hvilken type udstyr der er nødvendigt til zombiebekæmpelse samt nyttige tips til at forvirre, irritere og narre zombierne, så de lader dig være i fred.
F.eks. kan nævnes, at en såkaldt ”Zombinokel”, dvs. en zombie med briller, meget let og elegant kan pacificeres med en heftig vandstråle direkte i ansigtet fra haveslangen. Sådan! Helt enkelt er det i denne sjove og farverige billedbog, som måske netop er billetten til din overlevelse, hvis skulle møde en zombie. Bogen har været et hit hos mine egne børn på henholdsvis 4 og 8 år, men er bestemt også underholdende for forældrene.

LÆS MERE: Zombie-sommer for de unge

Zombiekattens frygtelige hævn (2. del i serien ”Død, splat og pelsdyr”) af Sam Hay

Kan en hund, en kat eller måske en hamster også blive til en zombie? Åh ja da, det kan de i hvert fald. Læs blot serien ”Død, splat og pelsdyr”, hvor dyrene på skift forvandler sig til levende døde kæledyr.
Alvin er en dreng på 10 år og han ønsker sig brændende et kæledyr, men moderen er allergisk. I stedet får han en gammel egyptisk amulet af onklen Karlo, som gør Alvin til dyrepasser for en flok zombiekæledyr. Ikke lige Alvins første prioritet, men kan det ikke være anderledes må han jo nøjes.

Alvin er den eneste der kan se de døde dyr, mens andre blot kan lugte at noget råddent rumsterer, og i dette 2. bind er det altså zombiekatten, der opsøger Alvin for at få hjælp til hævn.
Serien er stærkt underholdende og fungerer godt i højtlæsningsøjemed for både store og små, men også som ”læs selv-bog” for de større børn.

Zombie City (serie) af Benni Bødker

”Hvorfor må jeg ikke spise slik til morgenmad?”, ”Hvorfor skal jeg sove allerede?”, ”Det er altid jer (de voksne), der får lov til at bestemme alting!”.
Mange forældre kender sikkert til det hav af udtryk og udbrud, der kan opstå når børnene synes det er uretfærdigt at de voksne bestemmer over dem. Man kan forestille sig, at børn nogen gange ser voksne som horder af urokkelige skabninger som slæber sig gennem tilværelsen uden forståelse for børnenes behov og ønsker. En massiv og uigennemtrængelig mur som man kun med list, snilde og lidt held kan trænge igennem.

Det er nogenlunde sådan det forholder sig i Benni Bødkers fremragende zombieserie ”Zombie City”, hvor samtlige voksne tilsyneladende er forvandlet til rådne og sultne zombier. Vi følger drengen Chris som har levet i skjul, men pga. manglende føde må begive sig ud i den verden som ikke længere består.
Her møder han blandt andre pigen Lea og sammen må de kæmpe for overlevelse. Benni Bødkers uhyggelige fortælling er visualiseret med blodige og grotesk gode tegninger af Simon Bukhave, og bøgerne er bestemt ikke for mindre børn. Men er man vild med zombier og nærmer man sig de 10 år, er serien et absolut must.

LÆS MERE: Interview med Simon Bukhave, Zombie Citys illustrator

Tags
Materialer