Vintermørke af Alex Scarrow

Vintermørke af Alex Scarrow

11.11.14
Velfortalt og fascinerende historie i to spor

Julian og Rose, som tilsammen udgør et lille tv-produktionsselskab, finder resterne af et vogntog skjult i skovene i Sierra Nevada-bjergene. Her opdager de en dagbog skrevet af Benjamin Lambert i 1856 og beslutter sig for at undersøge historien.

Det viser sig, at Benjamin på vej vestpå har sluttet sig til et vogntog anført af guiden Keats, men gruppen er for lille til at drage gennem indianerterritoriet alene, så de beslutter sig for at følges med en gruppe mormoner, der rejser under ledelse af præsten William Preston. I starten forløber rejsen uden problemer, men så bliver vogntoget forsinket, og før de ved af det, begynder sneen at vælte ned, og det bliver umuligt at nå igennem passet. De må overvintre i bjergene.

Efterhånden som Julian og Rose finder ud af mere om Benjamins skæbne, begynder læseren at ane, at begivenhederne dengang trækker tråde ind i nutiden. Noget skæbnesvangert er fulgt med vogntoget, og skellet mellem mormonerne og de andre rejsende bliver tydeligere og mere skarpt opdelt som tiden går. Men hvad skete der dengang? Og hvorfor vil nogen i nutiden dræbe for at bevare hemmeligheden?

Jeg har ikke tidligere læst noget af Alex Scarrow, og forventede mig ikke noget særligt. Men "Vintermørke" er en velfortalt og fascinerende historie som kommer til at stå langt fremme i min bevidsthed fremover.

Materialer