Grøntsager
Billede af Lubos Houska fra Pixabay

VINTER: Spis dig gennem den kolde tid

12.02.21
Kulden stiller krav - til god mad.

Uden mad og drikke - duer helten ikke. Men én ting er, når helten skal slås mod drager og trolde, noget andet, når det er selve vejret, der forsøger at suge energien ud af en. Kyndelmissen, denne mærkelige kat, slår sin knude, og det er koldt, koldt, koldt. Det betyder, at vi har brug for ekstra energi.

Det indbyder også til hygge.

Så jeg er dykket ned i bibliotekets samling af kogebøger for at finde lidt hjælp og inspiration til de kolde måneder. For lige her er det lige meget, om man er royalist eller republikaner: Kong Frost fortjener at blive fejret med masser af god mad.

SPIS DE RIGTIGE GRØNTSAGER

Der er naturligvis fyldt op med grøntsager i supermarkedets bakker hele året, både af de almindelige og de eksotiske slags. Og man kan godt tro, at man kan snyde lidt solskin ind i sin mund ved at spise noget, der hører sommeren til - men ærligt talt: vi får mere smag og mere udbytte ud af at spise de lokale grøntsager, der hører årstiden til. Og her i vinteren indbyder det til, at man laver mere mad med f.eks. kål, kartofler og beder.

Jeg har fundet lidt bøger, der kan inspirere til middagsbordet:

LAD MADEN STÅ LÆNGE

Noget andet, vinterbordet indbyder til, er mad, der har stået længe. Simremad kan stå og boble i timevis og fylde hjemmet med velduft, mens kokken selv finder sig til rette med en god bog under et tæppe. Det er ikke alene mad med masser af kraft og smag, men også madlavning, der indbyder til afslapning.

Her er lidt bøger:

HUSK HYGGEN

Og sidst, men ikke mindst skal man huske de varme drikke. Så her er lidt bøger, du kan bruge til at fylde kruset og sjælen op med. God fornøjelse.

Tags