Undskyldningen af Hanne-Vibeke Holst

Undskyldningen af Hanne-Vibeke Holst

06.11.14
Hanne-Vibeke Holst fortæller en families historie gennem 4 generationer begyndende under 2. verdenskrig med præsteparret Thorkild og Gerda, som gennemlever et livsvarig ægteskab på en bitter bund af fortielser og uforsonlighed.

Hovedpersonen er den midaldrende Helena, som er operachef i Berlin. Helena har inviteret sin datter Sophie til Berlin i anledning af at hun modtager en stor anerkendende demokratipris for sit arbejde med en politisk grænseoverskridende operaopsætning. Sofia og Helena har et ret konfliktfyldt forhold til hinanden, og situationen tilspidses, da det viser sig at Sophie tager sin nye mellemøstlige kæreste med til Berlin.

Hanne-Vibeke Holst fortæller en medrivende familiehistorie, og trækker trådene tilbage til 9. april 1940. Faktisk er det en slags Danmarkskrønike, som fortæller historien om præsten og frihedskæmperen Thorvald Tholstrup, hans kone Gerda og deres børn og børnebørn. Det er en historie fyldt med hemmeligheder, drama, spænding og gys.  Hvis du vælger at tage denne bog med på ferie er du sikret en god og underholdende læseoplevelse.

Materialer