Forsiden til "Telefon" af Ida Jessen
Forsiden til "Telefon" af Ida Jessen

Telefon af Ida Jessen

07.11.18
Telefon er en fremragende lille roman, som fint spinder en ende på Hviumtrilogien.

Præsten Lisa fra Hvium-trilogien er flyttet til København sammen med familien. Hun har meldt sig som frivillig arbejdskraft hos en telefontjeneste, som hjælper mennesker i krise. Læserne af Ida Jessens romaner kender Lisa fra den roman som hedder ”Det første jeg tænker på”. I den roman mister Lisa sin 7-årige søn Gustav. Han bliver kørt ned af en flugtbilist, og Lisa kæmper intenst for at finde frem til flugtbilisten. Smerten og sorgen gennemtrænger hele familien, og Lisa arbejder hårdt for at finde frem til flugtbilistens identitet. Lisa føler at kun gennem tilgivelse kan hun komme videre med sit liv. Lisa og Frederik bliver forældre igen, og familien kommer igennem krisen sammen.

I denne roman ”Telefonen” er handlingen rykket 15 år frem i tiden. Lisa har aftenvagten ved krisetelefonen, og Ida Jessen fortæller kort og enkelt om Lisa oplevelse af samarbejdet kollegerne imellem. Vi får også ganske kort fortalt om ægteskabet med Frederik og børnene.

Som præst har Lisa har god erfaring med at tale med alle slags mennesker i krise. De enkle samtaler står skarpskåret i romanen. Enkelte af samtalerne kan læses som selvstændige noveller. En af samtalerne trækker Lisas tanker tilbage til årene lige efter Gustavs død. Den kvinde hun taler med i telefonen blev dømt for trafikdrabet.

Det er en meget fin lille roman, som fint spinder en ende på Hviumtrilogien. Dialogerne er fremragende, og uddrag af romanen vil fint egne sig til oplæsning / fælleslæsning.

Materialer