Billede med tal og logo for Sommertemaet

Tegneserier om tidsrejser

16.07.18
Tegneserier er heldigvis ikke kun for børn. Listen her indeholder en række tidsrejsehistorier i lækkert tegneserie-format - for både børn og voksne

Der findes masser af gode tegneserier, og heldigvis også en hel del som omhandler tid og tidsrejser.

Kender du f.eks. tidsagent Mortensen?  Mortensens mondæne meritter er en spændingsserie om tidsagenten Mortensen, der har travlt med at holde styr på verdenshistorien. Nogen har i al hemmelighed opfundet tidsmaskinen – problemet er bare at det skaber kaos i vor verdenshistorie, så nu er Mortensen blevet ansat til at rydde op! Serien er skrevet af Lars Jakobsen.

Den mystiske palæotyp
En gammel bog fra 1512 indeholder en illustration af en flyvemaskine. For at opklare dette mysterium bliver agent Mortensen nødt til at foretage en tidsrejse langt tilbage i tiden. 

Den falske mumie
I Transylvanien finder man i 1891 en række døde, som tilsyneladende har været udsat for vampyrangreb. Da der sammen med et af ofrene findes et avisudklip fra 1993, må tidsagenten Mortensen i aktion for at finde ud af sammenhængen. 

Tunnelen
Tidsagenten Mortensen rejser tilbage til 1929 for at opklare et mysterium med rødder i attentatet på selveste præsident Lincoln. Han møder atter den stumme heks Blomme.

En anden serie som omhandler tidsmaskiner (og meget andet i øvrigt) er Roger Leloups serie om Yoko Tsuno. Yoko er en  japansk elektroingeniør og en handlekraftig og stædig ung kvinde med næse for mysterier og uretfærdigheder. Sammen med vennerne Vic og Pol bliver hun kastet ud i en række fantastiske eventyr, der spænder over alt lige fra almindelig menneskelig grådighed, til udforskning af Jordens indre eller rejser ud i det uendelige verdensrum.

Tidsspiralen
Ved Yokos snarrådige indsats lykkes det at hjælpe pigen Monya fra det 39. århundrede i hendes mission, der går ud på at frelse jorden fra undergang. 

De flyvende dæmoner
Yoko Tsuno og hendes venner er på Bali, hvor de foretager en rejse tilbage i tiden for at skaffe en hellig statuette, som skal redde en danserindes liv. 

Den sorte død
Yoko og hendes venner drager med tidsmaskine tilbage til Brügge i 1545 for at opklare mysteriet om en flaske med pest-virus og mennesker, der har levet i 400 år. 

Ametystens forbandelse
Via en tidsmaskine rejser Yoko og hendes veninde Emilia tilbage i tiden med moderne medicin til en tuberkulosesmittet kvinde. I 1934 bliver de involveret i attentatplanerne mod den russiske prinsesse Anastasia.

Endelig er jeg selvfølgelig også nødt til at nævne serien om Linda og Valentin, som har fået fornyet liv med filmen "Valerian and the City of a Thousand Planets", der havde premiere i 2017. Linda og Valentin er to rumtids-agenter for den jordiske organisation Rumtidstjenesten. Med deres rumskib kan de rejse til et hvilket som helst punkt i universet og i tiden. Gennem deres eventyr besøger de bl.a. både Jordens fortid og fremtid samt mange fjerne planeter og steder. Serien er skrevet af Pierre Christin og tegnet af Jean-Claude Mézières.

Hittebarnet fra stjernerne
På tværs af rum og tid forsøger Linda og Valentin at redde Kaliffens søn fra fire grådige dusørjægere udsendt af Kaliffen selv.

Stenenes orden
Linda og Valentin befinder sig skjult om bord på kommandant Singh'a Rough'as udforskningsfartøj sammen med en mildest talt broget besætning. Kursen er sat mod Det store Intet, hvor der ingen stjerner er, men hvor universet er fuldt af mysterier 

Tidsåbneren
Kun Tidsåbneren kan bringe Jorden tilbage fra Det Store Intet og samtidig afværge truslen fra de tilsyneladende uovervindelige wolocher. Linda og Valentin får brug for hjælp fra venner i hele det kendte univers for at kunne aktivere Tidsåbneren 

Find flere gode tegneserier om tid og tidsrejser herunder.

Tegneserier om tidsrejser er en del af vores tema om tid - læs mere på på temasiden.

Materialer